Hírek

2013.03.11. 19:11

Világszám porcelánból

Újra egy színpadon Ladányi Andrea és Krámer György. Az előadás legnagyobb pikantériája a korunk - nyilatkozta a világhírű koreográfus és táncosnő a Porcelán című produkció sajtótájékoztatóján a Pannon Várszínházban.

Bartuc Gabriella

Ladányi Andrea huszonöt-harminc év után áll ismét egy színpadra Krámer György neves táncos-koreográfussal, hogy a Pannon Várszínház tánctagozatának keretében létrehozzák a Porcelán című produkciót, amelynek március 22-én lesz az ősbemutatója.

A sajtótájékoztatón az alkotók elmondták, annak idején együtt táncoltak a Győri balettnál évekig, egy év különbséggel végeztek a balett intézetben, ám azután szétváltak útjaik, kialakították a maguk színházi nyelvét, közben azért figyeltek egymásra, többek között a veszprémi táncszínházi fesztiválokon is folyamatosan találkoztak.

 



A Porcelán duettek egy házasságból nem csak két alkotó újratalálkozásáról szól, hanem egy férfi és egy nő párbeszédéről is, az emberi kapcsolatok kínjairól és gyönyörűségéről. A cím egyrészt a törékenységet jelzi, másrészt direkt utalás a herendi porcelánra is. A darab zenéjét Borlai Gergely dobos, Ladányi Andrea állandó alkotótársa írta, Vivaldi idézetekből, zörejekből, női hangokból.

A Pannon Várszínház tánctagozatának március 22-i bemutatója országos érdeklődésre tarthat számot. Külön érdekesség, hogy most, amikor színházak szűnnek meg, Vándorfiék a Pannon Várszínházban újraindítják a Veszprémi Táncműhelyt. Honnan lesz pénz a Veszprémi Táncműhely, újraélesztésére, azaz a Pannon Várszínház tánctagozatára? - kérdeztük Vándorfi László igazgatótól.

 


- Pénz nincs, a Pannon Várszínháznak nincs pénze, de azon vagyunk, hogy szerezzünk - válaszolta az igazgató. Barátság van, inspiráló közeg, ahová egymás hívó szavára eljönnek a művészek, akik Európában, Amerikában is dolgoznak, ahol szerencsére tisztességesen megfizetik őket.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!