Hírek

2013.04.24. 15:08

A következő évadra készül a Veszprémi Petőfi Színház

Elkészült a Veszprémi Petőfi Színház jövő évadának műsorterve, melyet a műfaji sokszínűség, a színes kínálat jellemez.

Balla Emőke

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója a sajtótájékoztatón büszkén említette, hogy az idei évad minden előadása meghívást kapott Budapestre, a veszprémi társulat különböző helyszíneken mutatkozhat be. Szólt arról, hogy az idei évadban a tizenhatezredik bérletest köszönthették, az előadásokat az évadban 120 ezren látják; Veszprémnél jóval nagyobb városok jóval nagyobb színházai sem büszkélkedhetnek ilyen néző-és bérletes számmal, mint a mintegy 600 millió forint költségvetésű veszprémi teátrum.

A 2013-2014-es évadban a nagyszínpadon Szinetár Miklós rendezésében Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjének bemutatója október 18-án lesz. Móricz Zsigmond-Kocsák Tibor-Miklós Tibor Légy jó mindhalálig című musicalét karácsony előtt tűzi műsorra a színház, a rendező személyéről még nem döntöttek. Guelmino Sándor de-Laclos-Hampton Veszedelmes viszonyok című színművét, Valló Péter Goldoni A kávéház című vígjátékát rendezi. Gorkij Éjjeli menedékhely című színművét Eperjes Károly állítja színpadra.

 

Eperjes Károly művészadó tanácsadó és Oberfrank Pál igazgató (Fotó: Gáspár Gábor)

A színház művészeti tanácsadója elmondta: szerette volna, ha Szakonyi Károly drámát ír a vörösiszap katasztrófa kapcsán, de miután ez nem valósult meg, Gorkij remekművét rendezi. Azt mondta, rajong a darabért, mely a kitűnő szerepekkel a társulatot is összefogja, ő maga kétszer játszotta, a főiskolára Szatyin monológjával felvételizett. A Soproni Petőfi Színház Rossini Bruschino úr című vígoperájával és a Csillagok szárnyán című táncfantáziával, balettesttel érkezik, de terveznek együttműködést a fehérvári színházzal, a sepsiszentgyörgyi színházzal is felvették a kapcsolatot.


A gyerekekre gondolva tűzik műsorra a Tündér Míra, A hang-villa titka és az Andersen, avagy a mesék meséje című mesejátékokat, a Bon-bon gyermekbérlettel is a legkisebbeket célozták meg. A Latinovits-Bujtor Játékszínben többek között Krleza Agónia című drámáját Dömölky János, Örkény István Drága Gizám! című drámáját Berényi Gábor rendezi.

Az idén is népszerű Vendégjáték és Csillagszóró bérleteket jövőre is meghirdetik, ismét lesz évadnyitó nyílt nap, gyereknap, folytatódik a középiskolások számára szervezett sorozat, mely jövőre, a Magyar kultúra napján Weöres Sándor vagy Gárdonyi Géza előtt tiszteleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!