Hírek

2013.04.01. 07:28

Vízveszély Veszprém megyében

A lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt ár- és belvízveszély alakult ki szerte az országban.

Munkatársainktól

Somlóvásárhely megmenekült az elöntéstől - Részletek itt.

Vasárnap a komoly esőzések miatt közel 30 alkalommal riasztották a tűzoltókat elöntött pincékhez és vízelvezető árkokhoz. Zánka, Kapolcs, Monostorapáti és Bánd térségében homokzsákokkal kellett megvédeni ingatlanok pincéjét a csapadéktól, valamint a csapadék miatt megduzzadt kisebb vízfolyásoktól, míg Tüskevár térségében belvízi védekezés folyt. Sóly térségében a Séd-patak egy oldalága duzzadt meg, s öntött el mintegy három hektárnyi szántót, tájékoztatta lapunkat Révész András megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

 



- A hétfői nap már nyugodtabban telt, délutánig 11 jelzés érkezett káresetről a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére, döntő többségben a tegnapi esőzések miatti megnövekedett belvíz vagy kisebb vízfolyások miatt. Kollégáink többségében pincék és vízelvezető árok szivattyúzását végezték - tette hozzá a szóvivő, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután elrendelt citromsárga riasztása a talajmenti fagyok lehetősége miatt továbbra is él. Eszerint lehetnek a megyében csúszós utak, ezért fokozott óvatosságra kérik a közlekedőket.

 


Több országos közutat lezárt a forgalom elől a Magyar Közút Nonprofit Zrt., több szakaszon pedig a vízátfolyás miatt sebességkorlátozást rendeltek el. Veszprém megyében a Pápa-Vaszar között országút 3,6 kilométeres szakaszán a Gerence áradása miatt hétfő reggel fél nyolc órától teljes útzárás volt érvényben, amit délben feloldottak.

Ezzel egyidőben viszont több szakaszon vízátfolyások miatt 30-60 kilométeres sebességkorlátozásra kell számítani. Így a 7207-esen Berhida-,a 7213-en Balatonfűzfő-, a 7301-esen Pula-, a 7317-esen Pusztamiske-, a 7322-esen Devecser-, a 82-esen Eplény-, valamint a 8406-oson Egyházaskesző térségében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!