Hírek

2013.05.07. 14:22

Juci néni száz éves

Századik születésnapja alkalmából szűk családi körben köszöntötte Porga Gyula polgármester Wastl Udónét, Juci nénit otthonában.

Halmos György

A polgármester virággal és a miniszterelnök gratulációjával köszöntötte az idős hölgyet, aki januárban egy baleset során lebénult, azóta fekszik. A születésnapon Juci néni lánya, Dely Levente Lászlóné (Hilda), unokája Dely Katalin, illetve érettségiző dédunokája, Derényi Miklós és kedvese Balogh Loretta köszöntött 100 éves családtagot.

Juci néni lánya elmondta, hogy családjuk tősgyökeres veszprémi, az idős hölgy korábban családi házban élt, 1987 óta lakik a Lóczy utcában. Juci néninek kilenc testvére volt, édesanyjuk egyedül nevelte őket, mert apjuk, aki borbély és felcser volt, az első világháborúban megsérült, nem sokkal később meghalt. Ma már egyetlen testvér sincs életben, egyikük sem élete meg ezt a szép kort, 60-70 éves korukban elhunytak.

Dely Katalin (unoka) és az ünnepelt Juci néni (Fotó: Penovác Károly)

Az ünnepelt átélte a két világégést, másfél évtizeden keresztül a Vöröskereszt önkéntese volt, és sokáig énekelt az egyházi kórusban - mondta el Hilda.




A hosszú kort megérő hölgyre egész életére a mérsékletesség volt a jellemző, talán a száz év alatt, ha fél liter bort megivott, nem cigarettázott, a kávét is módjával fogyasztotta, étrendje pedig kiegyensúlyozott volt. A beszélgetés során kiderült, hogy januári balesetéig nem volt semmi különösebb baja az egészségével, a vércukra szabályos és csontritkulástól sem szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!