Hírek

2013.05.31. 17:35

Minden nap csodát művelnek a pedagógusok

A mi szakmánk egyik különlegessége, hogy eredményességét sok esetben évek, vagy akár évtizedek múlva láthatjuk.

Nagy Imre

Hiszen annyi külső körülmény, hatás, pozitív és negatív befolyás éri a gyermeket, ezek lecsapódása a lelkében, jellemében sokszor kiszámíthatatlan.Többek között ezeket a gondolatokat fogalmazta meg Egyházi Andrea tankerületi vezető a városi pedagógus napon. Az ünnepséget pénteken délután a polgármesteri hivatal aulájában rendezték.

A Tarczy iskola tanulóinak megható, elgondolkodtató műsor-összeállítását követően a pápai járási tankerület vezetője mondott köszöntőt, hangsúlyozva benne a pedagógusok mára megváltozott munkakörülményeit, a hivatásukba vetett hit fontosságát.

 

A kitüntetett Horváthné Eisenbeck Ágota és Áldozó Tamás (Fotó: Nagy Imre)



- A nemzet sorsát, jövőjét a tanítók, tanárok a kezükben tartják. Olyan jövőt kívánjunk magunknak, amelyben a pedagógusok tudják, hogy minden egyes nap csodát művelnek. És a világ valami olyat kap tőlük, amit csak ők adhatnak - fogalmazott Egyházi Andrea. Beszédét az állami kitüntetésben részesült pedagógusok köszöntése követte. Kiváló oktató-nevelő munkája elismeréséül Apáczai-díja kapott Pénzes Ferenc, a Türr gimnázium nyugalmazott tanára, és Persaits László, a Balla Róbert téri iskola tanára. Németh László-díjat kapott Egyházi Viktorné, a Munkácsy iskola igazgatója.

Az ünnepségen dr. Áldozó Tamás polgármester Pro Publico-díjat adományozott Horváthné Eisenbeck Ágotának, a Bartók zeneiskola tanárának, majd a Pedagógus szolgálati emlékérmeket adta át a nyugdíjba vonuló tanároknak, tanítóknak, óvodapedagógusoknak. Ezt követően Egyházi Andrea kiváló nevelő-oktató munkájuk elismeréseként huszonegy pedagógust részesített oklevélben. A városi pedagógus nap az ünnepeltek tiszteletére rendezett fogadással zárult. 





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!