Hírek

2013.06.03. 09:29

Két Veszprém megyei a szuperprodukcióban

A veszprémi Arany Tímeára és a pápai Dani Mátyásra nemcsak családjuk és iskolájuk büszke, de szűkebb környezetük is: mindketten jól szerepelnek Az ének iskolája című televíziós műsorban.

Nagy Imre

Arany Timi önálló, határozott, céltudatos. Mindent megtesz az álmaiért, addig hajtja azokat, míg meg nem kapja. A televíziós műsor indulása óta több interjút adott újságoknak, rádiónak, tehetségére, kiemelkedő énekhangjára sokan felfigyeltek. Zenész családban nőtt fel, két éve magánének szakon tanul a veszprémi zeneiskolában. A műsorban szeretne jó eredményt elérni, osztályelső lenni, majd elindulni azon az úton, mely ahhoz vezet, hogy énekesnő lehessen. Amerikában. Azt mondja, örült, mikor Király Viktort kapta tanárának, laza, korban ő áll hozzá legközelebb, kiválóan beszél angolul.

Arany Timi azt mondja, nem változtatta meg a műsor, ugyanaz maradt (Fotó: Gáspár Gábor)

 

"Nagyon jó a hangulat a televíziós műsorban, olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Sok olyan ember gyűlt össze, aki szeret énekelni" - mondja Timi, aki a  próbák és a televíziós felvételek miatt az elmúlt időszakban gyakran volt távol, de a Kossuth Lajos Általános iskolában toleránsan fogadták, segítik őt, büszkék rá. Nyolcadik osztályos, a balatonalmádi két tanítási nyelvű gimnáziumba sikeresen felvételizett. Bár énekesnőnek készül, arra a kérdésre is tud válaszolni, milyen civil pályát választana. Ügyész szeretne lenni.   Mindenféle zenét szívesen hallgat. Kedvence Christina Aguilera, a  magyarok közül Radics Gigi.  Úgy véli, a műsorban szerzett ismertség nem változtatott rajta. "Ugyanaz maradtam. Remélem. Ismerőseim azt mondták, ha elszállok, visszahúznak".

Ha éppen nem versenyre készül, vagy tanul (kiváló eredménnyel), akkor állatai közt érzi igazán jól magát. Érthető is, hiszen a páváktól a mosómedvén, tyúkokon, kacsákon, libákon át a kutyusokig hatalmas állatseregletet gondoz otthonában. Mindemellett még a táncra is jut ideje.

Dani Matyi Az ének iskolája egyik lehetséges nyertese.

- Szerettem volna Szulák Andreához kerülni, ami sikerült is. Andrea nagyon jó tanár, számos szakmai tanácsot ad a hangképzéshez és a koreográfiához is. Nagyon jól érzem magam a műsorban, rengeteg barátot szereztem - mesél Dani, akivel otthonában beszélgettünk, azon ritka napok egyikén, amikor éppen itthon pihente ki a verseny fáradalmait.

Dani Matyi Az ének iskolája egyik lehetséges nyertese (Fotó: Nagy Imre)

- Tizenheten vagyunk versenyben, és nincs köztünk rivalizálás. Mind jóban vagyunk, nem is lehetne másként - tudom meg tőle, mint ahogy azt is, hogy volt olyan hét, amikor már kedden az énektanárával próbált. Pénteken délután zenekari próba volt, szombaton Andrea foglalkozott vele, majd vasárnap jöttek a kijelölt programok, hétfőn pedig az adás felvétele zajlott.

Matyi három éve énekel, a Munkácsy Zenestúdióban kezdett, kétszer járt musical versenyen, játszott már színházban, most éppen az Oliver című darabban szerepel Veszprémben.

- A sokféle elfoglaltság egyáltalán nem fárasztó, mindezt nagyon szeretem csinálni. Azt gondolom, bárhogy végzek Az ének iskolájában, már most sokat tanultam, amit később hasznosíthatok. Persze szeretném megnyerni, de ezért még sokat kell dolgoznom - vélekedik Matyi. Mielőbb elválunk, bejárjuk az udvart, megmutatja kedvenc állatait, aztán irány a tanulás, mert az iskolában is helyt kell állnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!