Hírek

2013.06.22. 19:19

A mozgás öröme

Veszprém - Szórakozva sportolhattak, kipróbálhatták a különböző mozgásformákat a családok a Fitt-Family Day szombati rendezvényén.

Balla Emőke

Tavaly ősszel Budapesten, idén áprilisban Székesfehérváron, szombaton pedig Veszprémben, a Kolostorok és kertek rendezvényterületen szervezték meg a Fitt-Family Day programot, melynek célja, hogy az egészséges életmódra, a mozgás és a sport szerepére hívja fel a figyelmet.






Az ingyenes, jótékony célú rendezvényre elsősorban családokat vártak, de mellettük minden mozogni vágyót, aki számára fontos az egészsége, a napi mozgás. A fitt napon fitness bemutatókat, szórakoztató és zenés programokat láthatott a közönség, sőt, a legtöbb esetben be is kapcsolódott.



Az érdeklődők reggel Kálmán Helga és Kálmán István edzőkkel tornázhattak, gymstick edzésen vehettek részt, délután Vida Szilvia gyógytornász és aerobic edző gerinctréningjén nyújthattak, Kálmán István aero-kick boksz speciális tréninget vezetett. A férfiakat a világbajnok Kupcsik László és társai erőemelő és fekvenyomó bemutatója érdekelte, míg a hölgyek inkább az esti zumbát választották.

A rendezvényen a veszprémi és a környékbeli sportegyesületek, fitness- és tánccsoportok, zenekarok vettek részt. Sokan várták az első X-faktor győztesének, a veszprémi Vastag Csabának délutáni műsorát, aki közvetlen stílusával, fellépésével, élőzenés koncertjével elvarázsolta az erre az alkalomra érkezett hallgatókat. A rendezvényen köszöntőt mondott Némedi Lajos alpolgármester, aki reggel maga is beállt tornázni.


Jövőre ismét megrendezik

Összességében elégedettek lehetünk, értékelte a nap végén a rendezvényt Mátay Balázs, a Fitt-Family Day társszervezője. A harmincöt fokos kánikula ellenére a délutáni programokra sokan voltak kíváncsiak. Bár anyagilag veszteséggel zártak, a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesületének támogatását - egy szponzornak köszönhetően - így is megteszik, a tombolanyeremények egy részét is nekik juttatták. Az első fitt napot hagyományteremtő szándékkal szervezték, a tervek szerint jövőre májusban rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!