Hírek

2013.06.09. 10:11

Beköszöntek a kutyák Herendre

A vasárnapi kutyakiállítás sikere láttán bizton állítható, az ebtenyésztők jövőre is beveszik az eddig a porcelánról híres várost.

Tremmer Tamás

Az Ebtenyésztők Veszprém megyei Közhasznú Egyesülete Nagyvázsony helyett az idén Herenden rendezte meg hagyományos CAC kutyakiállítását. Maróti Béla főszervező kitett magáért, hiszen az új helyszínt gyorsan elfogadta a kutyás társadalom: rendkívül sokan jöttek el a rendezvényre, s látogatóból sem volt hiány.

Fotó: Orosz Péter

A látottak alapján Maróti Béla nyugodt szívvel jelenthette ki: az egyetemes magyar kutyatenyésztés világszínvonalú. Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy velük a világ legnagyobb porcelán manufaktúrája állt a rendezvény mögé. Vajai László, Herend polgármestere örömének adott hangot, hogy a rendezvény messzire viszi Herend jó hírnevét.

A verseny főbírája, Kardos Vilmos elmondta, a kiállításra 132 fajtából 642 négylábút neveztek, ami a vidéki versenyek esetében rekord létszámnak számít. A tenyésztők feladták a leckét a bíráknak, hiszen volt dolguk bőven. A nézők pedig a bőség zavarával küzdhettek, szimpátiájukkal segíthették egy-egy kutyus jó szereplését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!