Hírek

2013.06.25. 08:46

Fehérgólya-roadshow

Több településen ismeretterjesztő bemutatóval egybekötött gólyagyűrűzést végeztek a madárvédők.

Tremmer Tamás

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 18-as számú, veszprémi szervezete öt éve kezdte a gólyagyűrűzést, ennek keretében eddig 17 Veszprém megyei és kettő Fejér megyei településen jártak, mondta Szelle Ernő megyei koordinátor. Három éve úgy gondolták, a gyűrűzést megmutatják az érdeklődők számára, az akciót egybekötik az ismeretterjesztéssel.

 



A gólya-roadshow egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mondta örömmel a koordinátor. A madarakat 4-5 hetes korukban lehet gyűrűzni. A fészkekben átlagosan három fiókát találnak, idén valamivel jobb a szaporulat.

A madárvédők hétfőn Nemesvámoson kezdték a munkát, ahol a kíváncsiskodók gyűrűjében csak két fiókát vettek ki fészekből. Innen Veszprém, Tótvázsony, Nagyvázsony fele vették az irányt, csütörtökön pedig Pápa környékén gyűrűznek. Kép alá: A munkát kedden reggel Nemesvámoson kezdték, itt két fiókát találtak a fészekben. A gyűrűzést Széplaki Imre végezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!