Hírek

2013.06.25. 09:50

Loncsosi mulatság

Várpalota - Hetedik alkalommal szervezte meg a Loncsosi napot a közelmúltban a városrészben működő baráti kör. Borversenyt és utcabált is rendeztek.

Szabó Péter Dániel

Szép hagyomány a településen, hogy minden év júniusában színvonalas, baráti hangulatú rendezvényére hívja és várja a város lakosságát a Loncsosi Baráti Kör. A több évtizedes múltra visszatekintő, ám hivatalosan csak hét esztendeje megalakult civil szervezet a kezdetek óta megrendezi estébe nyúló családi napját a városrész központjában található téren, amelyet M. Nagy József faszobrász közadakozásból épített, a Loncsos történetét feldolgozó alkotása díszít.

A Bakó József elnök és Vaczula István alelnök vezette baráti kör rendezvényét ezúttal is a Várpalotai Bányász Fúvószenekar és a Black Diamond mazsorettcsoport látványos felvonulása nyitotta, majd Talabér Márta polgármester köszöntötte a megjelenteket és méltatta a civil szervezet áldozatos munkáját.

 

Bakó József, a baráti kör elnöke lányával, Anitával nevezett be a rendhagyó táncversenyre (Fotó: Szabó Péter Dániel)


Átadták a loncsosi borverseny díjait is, az idei megmérettetésen a vörös nagy arany díjat Kovács Péter, a fehéret pedig Halasi István ízletes nedűje kapta. Közben zajlott a gyermekeknek meghirdetett aszfaltrajz-verseny, a színpadon a DSE Unió táncosai és a Főnix Dojo karatékái mutatkoztak be, de nagy siker volt a Ri-Sza Táncegyesület humoros táncversenye is.

A 23 tagot és megannyi szimpatizánst számláló baráti kör esti utcabálján jól fogyott a jófajta loncsosi bor és a sült kolbász, a táncos lábúaknak pedig Dunai Béla és zenekara adta a talpalávalót.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!