Hírek

2013.06.09. 13:10

Női alkotók seregszemléje

Sikeres, tartalmas, értékeket őrző rendezvényként értékelték a szervezők a Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület (Venőke) kétnapos női alkotói seregszemléjét.

Balla Emőke

Ezer éves Veszprém ezer arcú asszonyai címmel rendezett programot a Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület (Venőke), a belvárosi rekonstrukcióhoz kapcsolódva. A rendezvénnyel szerették volna megmutatni, mit tudnak ők, a várost örökkön alkotó veszprémi nők, a közönség elé tárni a nők sokoldalúságát, tehetségét, külső és belső szépségeit. Pénteken és szombaton nők emlékeivel, alkotásaival, verseivel, táncaival, dalaival telt meg a belváros.

 

Előtérben a sokoldalú Arany Szilvia. Nagy sikerű bemutatót tartott a Khalida és a drágakövek veszprémi hastánccsoport (Fotó: Orosz Péter)

Az érdeklődők megnézhették a Venőke női múltakat őrző kincses ládáit, kézbe vehették az egyesület kiadványait, meghallgathatták a nők által írt verseket. A női alkotók - előadóművészek, táncosok, képzőművészek, költők, helytörténészek, színészek - három belvárosi helyszínen (a Fortuna és Gizella udvarban, valamint a könyvesbolt előtti téren) mutatkoztak be.

Péntek délután megtartották a tervezett programokat, beszélgetéseket, fellépéseket, a szombati időjárás azonban kevésbé volt kegyes a szervezőkhöz, a délutáni eső miatt kicsit szűkíteni kellett a kínálatot. A rendezők ennek ellenére az alkotói seregszemlét sikeres, tartalmas, színes, értékeket felmutató programnak ítélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!