Hírek

2013.06.10. 11:24

Születésnapos tagozat

Gálaműsorral ünnepelte fennállása tizenötödik évfordulóját a Dózsa György Általános Iskola német nemzetiségi tagozata a napokban.

Marton Attila

A Pannon Várszínházban megrendezett ünnepségen dr. Kovácsné Balázs Tünde tagozatvezető és Veress József igazgató köszöntője után a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának vezetője, Heinek Ottó üdvözletét olvasták fel. A beszédeket követően az alsósok adtak műsort: az első és második osztályosok német nemzetiségi táncokat mutattak be, a harmadikosok és a negyedikesek pedig a Goethe Intézet munkatársai által írt Hans Hase című gyermekmusicalt adták elő.



A gála második részében egy hagyományos sváb esküvői ceremóniát állítottak színpadra a pulai Schönwald Antalné visszaemlékezése alapján, amelyet esküvői táncokkal színesítettek. Az iskola egykori tanulóiból álló Deutschklub Ifjúsági tánccsoport is bemutatkozott, a fináléban pedig a tagozatra járó mintegy 160 tanuló és a pedagógusok közös éneke zárta a gálát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!