Hírek

2013.07.08. 12:46

Csökkenő munkanélküliségi tendencia

A munkaügyi szervezet adatai szerint Veszprém megyében májusban tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma.

Tremmer Tamás

Veszprém megye foglalkoztatási körzeteiben a május végi zárónapon 14787 álláskeresőt tartott nyilván a munkaügyi központ. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint a megyében egy hónap alatt 1,4 ezer fős csökkenés mutatható ki az álláskeresők számában.

Veszprém megyén belül a hónap során Balatonfüred, Veszprém, valamint Zirc körzetének munkaerő-piaci pozíciója volt a legkedvezőbb. A megye hét foglalkoztatási körzetének helyzete jobb, Sümeg és Várpalota térségének munkaerő-piaci helyzete viszont kedvezőtlenebb volt az országos szintnél.

Májusban 1613 álláshelyet jelentettek be munkaadók a megye foglalkoztatási körzeteiben.

A kormány május 15-től szabad vállalkozási zónává minősítette a Devecser térségét. A rendelkezés célja a vállalkozások térségbe való betelepülésének, fejlesztésének, ezáltal a foglalkoztatás bővítésének és új munkahelyek teremtésének ösztönzése.

A kötelező legkisebb munkabér és a garantált bérminimum emelése kapcsán, az év első félében jelentkező többletterhekhez igényelhető támogatás iránti kérelmek benyújtására május végéig volt lehetőség. A munkaügyi központba 146 kérelem érkezett, mely az érintett munkáltatóknál közel kettőezer személyt érint. A támogatást legnagyobb számban kiskereskedelem, valamint a vendéglátás szférájában működő vállalkozások igényelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!