Hírek

2013.07.09. 17:20

Diákmunkások a hivatalban

A nyári gyermekétkeztetésről és az önkormányzati diákmunka lehetőségeiről is beszélt keddi sajtótájékoztatóján Katona Csaba, Várpalota alpolgármestere.

Szabó Péter Dániel

- Az idei évben a kormány jelentős összeget fordít arra, hogy a rászoruló gyermekek a nyári időszakban is rendszeresen meleg ételhez jussanak. Mintegy 1200 magyarországi önkormányzat kapott támogatást, köztük Várpalota is, ahol 108 gyermek kap ily módon minden nap ebédet.

Az összesen 6000 adag étel költsége mintegy 2,5 millió forint, a napi menüt egy az óvodai és iskolai étkeztetésben is résztvevő étterem biztosítja - hangsúlyozta az alpolgármester, aki a diákmunkások önkormányzati foglalkoztatásáról is beszélt.

 

Katona Csaba a polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatón (Fotó: Szabó Péter Dániel)



- A munkaügyi kirendeltségeken is lehet jelentkezni nyári diákmunkára, a programhoz csatlakozó önkormányzatok pedig biztosítják a munkahelyeket a fiatalok számára. Várpalota összesen 15 diák rendszeres foglalkoztatását vállalta, ám a nyári hónapokban ennél több fiatalnak adunk munkát, hiszen akadt, aki kettő vagy négy hétig áll csupán alkalmazásban.

Feladataik kijelölésénél figyelembe vettük a szakmai irányultságukat is, a napközis táborban vagy a közművelődésben éppúgy számítunk a munkájukra, mint például a polgármesteri hivatalban. Keresetüket a kormányzat biztosítja.

Katona Csaba a sajtótájékoztatón beszélt a közfoglalkoztatás helyzetéről is. Kiemelte, az önkormányzat mellett a városi tulajdonú, valamint a nagyobb állami cégek is foglalkoztatnak közmunkásokat. Kérdésünkre elmondta, Várpalotán havi szinten hatvan embernek adnak munkát ily módon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!