Hírek

2013.07.19. 18:26

Füredi szívhalászok tihanyi vizeken

Az idén is hajóra szálltak a füredi lányok és férfiak, hogy a hagyományok szerint szívhalászatot tartsanak az Anna-bál előestéjén.

Győrffy Árpád

A Kelén motoros fedélzetén mintegy százan keltek útra, hogy felelevenítsék a Vörösmarty Mihály által 1835-ben megörökített eseményt. Útközben Tóth Lohn színművész idézte fel a régi szokást, és beszélgetett a tavalyi Anna-bál szépével. Bőr Viktória lánytársainak azt tanácsolta, a bálban ne a versenyre gondoljanak, hanem érezzék jól magukat.

A szívhalászathoz az idén is egy fából készült szívre írták a hajóra szálló férfiutasok nevét, amit aztán a vállalkozó kedvű lányoknak ki kellett fogni merítőhálóval a Balatonból.





Az egyik sikeres szívhalász, Csapó Rebeka volt a tihanyi kikötő előtt megtartott füredi szívhalászaton (Fotó: Győrffy Árpád)



A halászatra az idén is a tihanyi kikötő előtt került sor, mert állítólag ott békésebb a víz mint Füred előtt. Hiába volt azonban a hosszú út, hiába záródtak ki a hazai nézők az idén is a jeles eseményből, a szívek egy része így is gyorsan elsodródott. Hosszú manőverekre volt szükség, hogy legalább a többségüket ki tudják fogni.

A szívekre írt nevek voltak a tombola "sorsjegyei", amikkel múzeumi belépőket, könyveket és más érdekes ajándékot lehetett nyerni. A fődíjat a Mátrai Dorottya nyerte. A város ajándékát, egy a jövő évi Anna-bálra szóló kétfős belépőt Hári Lenke alpolgármester adta át a budapesti ifjú hölgynek.

Az idei Anna-báli mulatság szombaton este hatkor indul a városi fúvószenekar térzenéjével, majd a résztvevők felvonulásával a Vaszary-villától a bálnak helyet adó Anna Grand Hotelig.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!