Hírek

2013.07.03. 09:03

Garázsokat tört fel két tinédzser Ajkán

Elfogásokban eredményes napokat tudhat maga mögött az Ajkai Rendőrkapitányság.

veol.hu

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az Ajkai Rendőrkapitányság az ellen a két fiatalkorú személy ellen, akik július 2-án, éjfél után nem sokkal az egyik ajkai garázssoron több garázs ajtaját felfeszítették. A bűncselekmény elkövetését az arra járőröző rendőrök észlelték, így a két gyanúsítottat a helyszínen elfogták és az Ajkai Rendőrkapitányságra előállították.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 16 éves és 17 éves devecseri lakosok három garázsba mentek be és onnan kéziszerszámokat, valamint italokat tulajdonítottak el, ezen kívül pedig további négy garázsba próbáltak bejutni.

Az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai a két fiatalkorút gyanúsítottként hallgatták ki. Elszámoltatásukkor azt is elismerték, hogy az egyik kerékpárt, mellyel a helyszínre érkeztek, még induláskor lopták el Devecserből.

A 17 éves gyanúsítottat az Ajkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és – mivel a fiatalkorú nem első ízben követett el hasonló bűncselekményt – előterjesztést tesz az előzetes letartóztatásának indítványozására.

Szintén az Ajkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást a 40 éves U. Attila és a 70 éves U. Béla Antal ajkai lakosok ellen, akiket július 1-jén fogtak el a helyi rendőrök. Apa és fia aznap a hajnali órákban az egyik helyi telephelyről tulajdonított el bontott alumínium ablakpárkányokat, melyeket aztán leadtak egy közeli színesfém átvevő telepen. A két férfit – szabadlábon hagyásuk mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás - tudtuk meg szerdán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!