Hírek

2013.07.29. 12:19

Nagy sikerű lovas nap Malomsokon

Malomsok - Tavaly még a falunap keretében, idén önálló programként rendeztek lovas napot a településen. A szervezők munkája és a kiváló időjárás mintegy háromszáz résztvevőt vonzott a közelmúltban tartott rendezvényre.

Nagy Imre

A lovasok és a fogatok rendőrségi felvezetéssel vonultak végig a településen, majd Barczáné Majsa Klára polgármester köszöntőjét követően a gyermek ügyességi versennyel kezdődött a megmérettetések sora.

- Negyvenen pattantak nyeregbe, hogy számot adjanak a lóval való bánásmódról. Őket a Feller-testvérek tánca követte, majd kezdődött az akadályugratás, ahol a nemesgörzsönyi Haller család remekelt - számolt be a programról Boros Brigitta, az esemény főszervezője. A délelőtti versengést finom, közös ebéd követte, ahol mindenki a szájíze szerint válogathatott a marhapörkölt, a pacal, a halászlé és a csülökpörkölt közt. Az emésztéshez a  teveli Csoda Csibe-csapat járult hozzá.

Telbisz Zoltán az akadályugratásban is, a fogathajtásban is jeleskedett (Fotó: Boros Brigitta)

Délután kettőkor a fogatok álltak rajthoz, ebben a számban indult a legtöbb versenyző. A hazaiakat képviselő Telbisz Zoltán csak néhány másodperccel maradt le a dobogó legfelső fokáról. A lovas programmal egy időben számos más lehetőség is várta az érdeklődőket, például a pápai Barátság klub jóvoltából többek közt apró csecsebecséket készíthettek a gyerekek és felnőttek. A délutánból természetesen a futball sem hiányozhatott. Akinek pedig nagyon melege volt, az a szanyi tűzoltókhoz fordulhatott egy kis vízködös felfrissülésért.

- Pozsgai Tivadar az íjászat rejtelmeit mutatta be, Sass Borka pedig az apró arcokat festette még szebbre. Az eredményhirdetés előtt a Malomsoki Menyecskék, a hazaiak kedvencei léptek színpadra, feltéve a koronát a napra. Azt gondolom, emlékezetes rendezvényen vagyunk túl, amire szívesen emlékszünk vissza néhány év múlva is - fogalmazott Brigitta, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak a rendezvény lebonyolításához.
- Összefogással és támogatással minden megvalósítható - mondta a szervező.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!