Hírek

2013.07.03. 17:49

Újabb ''mutyik''

A parlament egyik legjobban kereső, több tisztséget is elvállaló, ennek ellenére alig felszólaló veszprémi fideszes képviselője jobban tenné, ha a pártja háza táján nézne körül, a trafikmutyi után ugyanis a föld- és szövetkezeti mutyi bontakozott ki.

Halmos György

Így reagált Mihalovics Péter képviselő múlt heti sajtótájékoztatójára Hartmann Ferenc, az MSZP veszprémi szervezetének vezetője. A Fidesz – nemegyszer visszamenőleges törvényekkel – felszámolta a demokrácia intézményeit, a jogállamiságot, most pedig a gazdasági pozíciók ipari méretű megszerzése folyik, a hűbéreseknek földosztás, a vazallusoknak trafikok, patikák és más egyebek jutnak – mondta Hartmann Ferenc.

Hozzátette, hogy a Fidesz-klientúra mohósága nem ismer határokat, erre példaként a takarékszövetkezetek államosítását említette, ami gyakorlatilag „einstandolás”'. Bár ennek a szándéknak a köztársasági elnök rövid időre megálljt parancsolt, de a gyakorlatot ismerjük – közölte. Gőgös Zoltán, az ellenzéki párt megyei elnöke az új földpályázatok kapcsán arról beszélt, sok a hasonlóság a trafikkoncessziókkal. Azonos szisztémával fognak kétszáz- ezer hektárnyi földet elosztani, mint ahogy a trafikokat leosztották.

– A korábbi 300-ról 1200-ra emelték a családi, egyéni gazdálkodói területet, ennek következtében jó nagy, Fidesz-közeli családi birtokok alakulnak ki – mondta.

– Azt tanácsolom a kollégáimnak a Fideszben, gondolkodjanak el azon, miért lépett ki egy volt államtitkár a pártból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!