Hírek

2013.08.18. 14:41

A szeretet kiállítása a juhász- és pásztorkutyák versenye

Dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár szerint a szeretet kiállítása a juhász- és pásztorkutyák hagyományos versenye, amely vasárnap rekord számú nevezőt vonzott a devecseri Kastélyparkba.

Tóth B. Zsuzsa

A Juhász- és pásztorkutyák CAC kiállításának megnyitóján a rendezvény fővédnöke, dr. Simicskó István beszédében azzal indolkolta fenti kijelentését, hogy a Devecserben és a nem helyben élők segítségének köszönhető, hogy sikerült túljutnia a városnak a katasztrófán. A rendezvény egyebek mellett az emberi odafigyelés szükségességére hívja fel a figyelmet.

- Életünk egy fontos tanújával érkeztünk a kiállításra, a kutyánk iránt érzett szeretetet bizonyítjuk, amikor elhozzuk ide, a devecseri kiállításra. A szeretett lény, a kiváló állat a kutya, aki az ember szolgálatára teremtődött és szeretetet ébreszt az emberben. Erről is szól ez a kiállítás - mondta dr. Simicskó hangsúlyozva a helyiek életerejét, boldogulás iránti vágyát, amely mint mondta, leküzd minden akadályt.

Polgárdy Imre a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke bevallotta, hogy évekkel ezelőtt nem gondolta volna, hogy ez a program évről évre ennyi érdeklődőt vonz majd, ilyen sikerrel megrendezhető. - Az iszapkatasztrófa láttán pláne kétségeim voltak, azonban a mai nap is azt bizonyítja, hogy nagy szükség van a hasonló programokra - mondta az alelnök és gratulált, köszönetet mondott a szervezőknek, valamint a résztvevőknek.

Horváth Mirjam Ali nevű kutyáját bírálja dr. Hargitai Gábor zsűri elnök (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)



Dr. Hargitai Gábor a zsűri elnöke a devecseriek vendégszeretetét dícsérte, állította továb bá, hogy a kiállításnak a következő években is lesz folytatása. - A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének hivatalos programjába tartozik a devecseri esemény, amely idén a legnagyobb a nevezési léátszámot érte el. Közel százötven kutya mérettetik meg, miközben tavaly 120 körüli volt a számuk, a korábbi években pedig ennél is kevesebb. Amellett az ország más hasonló programjain harminc százalékkal visszaesett az érdeklődés, miközben itt ugyanagnnyival nőtt.




A nevezők boldogan jönnek Devecserbe, jól érzik itt magukat, köszönet ezért a házigazdáknak - mondta az elnök. A kastélyparkban az FCI I. fajtacsoport összes kutyája képviseltette magát, valamennyi, amelyet háziállatokkal kapcsolatos munkára használtak egykor. Baby osztály és kölyök osztály, fiatal és növendék kutyák, Championok és veteránok mutatkoztak be. Szebbnél szebb kutyákat készítettek fel a versenyre a gondos gazdik, a hőség ellenére is fegyelmezett ebek látványa már eleve megért egy kiruccanást még a laikusoknak is.



A bírálat ideje alatt pedig ráadásul számos látnivaló szórakoztatta a gazdikat és a látogatókat. A helyi Ifjúsági Fúvószenekar koncertet adott, fellépett a rekkenő hőségben a Doba jövőjéért asszonykórus, Cimbi lés barátai néptáncoltak. Volt frisbee kutyás ügyességi bemutató, a gyerekeket pedig a játszóházban rengeteg érdekes barkácsolnivaló várta.

A rendőrségi sátor ugyancsak nagy sikert aratott körükben, ahogy a légvár is. Bemutatkozott festményeivel Boldizsár Zsolt, valamint Némerth Péter kovácsmester ugyancsak bemutatót tartott az árnyat adó fák alatt. A best in show programjában a legjobbak mutatkoztak be délután, azzel ért véget a juhász- és pásztorkutyák idei évi kiállítása. kép: A devecseri kutyakiállításon minden eddiginél nagyobb volt a nevezők érdeklődése.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!