Hírek

2013.08.23. 12:34

Csökkenő munkanélküliség Veszprém megyében

Veszprém megyében a júliusi zárónapon a 14 ezer alá csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma.

Tremmer Tamás

Veszprém megye tíz foglalkoztatási körzetében júliusában végén összesen 13,9 ezer álláskeresőt tartott nyilván a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. A megyében az eltelt egy hónapban 148-cal csökkent a regisztrált álláskeresők számában.

A megye hét foglalkoztatási körzetében a gazdaságilag aktív népesség az országos átlagnál kisebb arányban volt munka nélkül. Veszprém megyén belül júliusban Balatonfüred és Veszprém foglalkoztatási körzetének munkaerő-piaci helyzete volt a legkedvezőbb.

Júliusban 1898 szabad álláshelyet jelentettek be munkaadók a megyében. A támogatott álláshelyek többségét közfoglalkoztatási programok, valamint nyári diákmunka keretében ajánlották a foglalkoztatók, míg a támogatás nélküli munkalehetőségek esetében a feldolgozóipar, a kereskedelem, valamint a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén működő vállalkozások kereslete volt meghatározó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!