Hírek

2013.08.18. 20:55

Fergeteges bringashow Eplényben

Ámulatba ejtően bátor küzdelemben a hazai hegyi kerékpározás lejtős szakágazatának színe-java állt rajthoz és zöme célba is ért a pénteki edzés után szombaton és vasárnap az Bringaréna versenypályáján a GravityHall Downhill Országos Bajnokságon.

Kovács Erika

Gács Péter, a LiMiT Racing Team elnöke főszervezésében százhúszan küzdötték le magukat a közel két kilométeres pályán, 185 méteres szintkülönbség mellett szédületes tempóban, két fő kategóriában: a downhillben, avagy hegyről lefelé, illetve a fourcrossban, Utóbbiban négyesével indultak a hegyi versenyzők még szombaton, ahol Krizsák János, Hódi András, a 2GP LiMiT Team, és Szabó Endre, a Limit Racing Team képviseletében állhatott dobogóra.

Vasárnap ádáz küzdelemben dübörögtek lefelé a poros, kavicsos lejtőkön, hamisítatlan hegyi körülmények között a nagy nyári hőségben a bringások szép számú közönség előtt. Itt az elit férfi kategóriában első lett Liszi Attila, 4x4 Off Road Club versenyzője, második Kántor Miklós 2GP LiMiT Team, harmadik pedig Keresztes Péter, a LiMiT Racing Team bringása.

A női kategóriában egyetlen női versenyző volt, Bereczki Viktória dübörgött le a lejtőkön. Junior kategóriában Fekete Bence lett az első, a csepeli KSZSC csapattól, második Halász Norbert, harmadik Mischl Ákos, mindketten a pécsi Sport Nonprofit Zrt. képviseletében.


Fotó: Berkes Emőke


Masters kategóriában Hódi András a 2GP LiMiT Team-tól, második Filó László, a ZKSE képviseletében, a harmadik pedig Szénási Kálmán, a Merida Maraton Team CST-től.  A merev kategóriában Szűcs Tamás végzet első helyen, a 2GP LiMiT Team-tól, második Rácz Nándor, a Bihari Mocskos SE-től, harmadik Németh Ádám.

A pályát tesztelte Víg Balázs egy jól ismert veteránt hegyi bringás, aki egyben végig is kommentálta a versenyt rendkívül vidám hangulatban, kiváló humorral, igazi sportember módjára.

Fiskál János eplényi polgármester, valamint Ebele Balázs, a bajnokságnak helyt adó Brigaréna marketing főnöke elismeréssel beszélt a bringashow-ról, amelyre az ország valamennyi pontjáról érkeztek résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!