Hírek

2013.08.08. 12:14

Kiszolgálták férjét, ezért akarta felgyújtani a kocsmát

Többszöri kérése ellenére is szeszes itallal szolgálták ki férjét, ezért elhatározta, hogy felgyújtja a sörözőt.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszélyokozás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az ellen a 65 éves monostorapáti nő ellen, aki 2012. december 25-én az esti órákban megpróbálta felgyújtani a szomszédjában található sörözőt.

A nyomozás adatai szerint T. Ferencné egy csomag újságpapírt helyezett az italbolt épületéhez tartozó faszerkezetes teraszra, melyet aztán meggyújtott. A kocsmáros azonban észlelte a nő cselekményét, a tüzet eloltotta, majd értesítette a rendőrséget.

A kiérkező egyenruhásoknak a 65 éves asszony azzal indokolta tettét, hogy többszöri kérése ellenére is szeszes itallal szolgálták ki a sörözőben a férjét. Ezt ő nem vette jó néven, ezért szerette volna „kicsit” megijeszteni a kocsma tulajdonosát azzal, hogy begyújt a teraszon.

T. Ferencné elszámoltatásakor azt mondta, hogy nem akarta, hogy nagyobb baj legyen, ezért is vitt magával mindössze három – étolajjal beáztatott – napilapot. Az eljáró szerv a nyomozást vádemelési javaslattal zárta és az ügyben keletkezett iratokat 2013. augusztus 7-én megküldte a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!