Hírek

2013.08.22. 17:51

Számos mellékút újulhat meg idén

Újabb mellékút-felújítási projekt kivitelezési munkálatai indultak el Veszprém megyében.

Tremmer Tamás

Ezúttal a Balatonakali-Balatonszőlős összekötő út 13,3 kilométeres szakaszának teljeskörű felújítása kezdődik, közölte lapunkkal a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Főosztálya. 2013-ban az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjának keretében Veszprém megyében idén 5,29 milliárd forint értékben 42,8 kilométernyi út felújítására van lehetősége a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek. A program keretében ezúttal a Balatonakali-Balatonszőlős között összekötő út 13,3 kilométeres szakaszának teljes rekonstrukciójához adta át a munkaterületet a kivitelezőnek a közútkezelő. A vállalkozó elvégezi a jelenlegi aszfalt makadám burkolat megerősítését, a kopóréteg cseréjét, belterületi szakaszon a vízelvezető árkok rekonstrukcióját, külterületi szakaszon pedig az árok-padka rendezését. Ezen kívül több helyen új buszöblöket alakítanak ki a szakemberek, a meglévő buszmegállókat felújítják, tartós útburkolatjeleket festenek és az átereszeket is rendbe hozzák.

Telt ház a balatonfüredi korzón. Ma már nem lehet azt mondani, hogy huszadikától halott a tó (Fotó: Penovác Károly)

A kivitelezés során közvetlenül érintettek az út menti települések (Balatonakali, Dörgicse, Vászoly, Pécsely), melynek lakói mindennapi munkába és, iskolába járáshoz, ügyintézés során használják a közutat. A projekt teljes költségvetése eléri az 1,92 milliárd forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!