Hírek

2013.08.20. 16:18

Tapír született a veszprémi vadasparkban

Veszprém - Hat évvel ezelőtt Suzy, az elefánt megüresedett kifutójába hoztak a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkba két hím tapírt - emlékezett Török László, az állatkert igazgatója.

Varga Ibolya


Komplikációmentesen született meg a kis tapír, a táplálásával sincs gond, hamarosan láthatjuk (Fotó: Török László)

A Hermanek nevű hímhez tavaly érkezett meg a nőstény, Tíra személyében. Mindketten csehországi állatkertben látták meg a napvilágot. Tavaly júliusban azt remélték, hogy egy-másfél év múlva megszületik az utódjuk. Nem is csalódtak, most vasárnap indult meg az ellés és bár Tírának ez az első kölyke, nem lépett fel semmilyen komplikáció, nem volt szükség az állatorvos és a gondozók segítségére. A kicsi táplálásával sincs gond. Ugyan az anya rendkívül féltékenyen óvja a kölykét, a gondozók szerint nagy valószínűséggel nőstény az újszülött, ami kedvező a tenyésztési program folytatásához. Az újszülöttet és az anyját egyelőre elzárták a közönség elől, de a jövő héten már fokozatosan kiszoktatják őket a kifutójukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!