Hírek

2013.09.04. 16:50

Jótékonysági nap az onkológiai centrumért

Az onkológiai központ egy olyan beruházás, amelyre méltán lehet büszke a város. Fontos, hogy a betegek milyen körülmények között kapják meg a kezeléseket, illetve utána mi történik velük.

Varga Domokos Péter

A megyeszékhely polgármestere, Porga Gyula beszélt erről városházán tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen az Egészség útja nevű, jótékonysági céllal létrehívott rendezvényről tájékoztatták a nyilvánosságot. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a rendezvény olyan eseménnyé válik, amely hosszú távon is beépül a város társadalmi életébe, mivel széles társadalmi összefogás hozza létre.

A rendezvényt az Onko-technikai Onkológiai Alapítvány, Veszprém város önkormányzata és a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület szervezi.

Szeptember 21-én a Lovassy László Gimnáziumban és a Petőfi Színházban egész napos programot szentelnek az egészségnek, illetve a Petőfi Színházban tartott kulturális rendezvény bevételét az onkológiai centrum építésére ajánlják fel. Napközben a Lovassy gimnáziumban sportversenyek lesznek, az egészséggel kapcsolatos előadások hangzanak el, lehetőség nyílik ingyenes orvosi vizsgálatokra és egészséges ételek kóstolására is. A színházi koncerten este Miklósa Erika és Mendelssohn Kamarazenekar lép erről Leitold László, a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület elnöke, a Balatoni Korona Zrt. elnök-vezérigazgatója adott tájékoztatást.

Az onkológiai központ működtetése többet jelent a kezeléseknél, kompex feladat, támogatni kell azt az életmódot, amely a betegséget megelőzi, szervezetten kell a megelőző szűréseket lebonyolítani, segíteni kell a betegek lelki gondozásában. Ki kell lépni a kórház kapuin kívülre, meg kell szólítani a lakosságot is hangsúlyozta dr. Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója.

A betegek ellátását az onkológiai centrumban úgy kell megoldani, hogy minden pillanatban érezzék a rájuk irányuló figyelmet. Ebben segít ez a hagyományteremtő szándékkal elképzelt rendezvény is mondta el az Onko-technikai Onkológiai Alapítvány nevében dr. Hornyák Lajos, a Csolnoky kórház onkológiai osztályának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!