Hírek

2013.09.17. 10:37

Fél kiló marihuánával bukott le

Három év börtönre ítélte jogerősen a bíróság azt a férfit, aki a fővárosból drogot hozott Tapolcára. Már várták a pályaudvaron.

Mátételki András

B. Michelt nem először kapták el droggal, amiért kétszer is eljárás indult ellene, végül felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtották. A tavalyi akcióját nem úszta meg ennyivel. A 29 éves férfi április 20-án utazott fel a fővárosba, ahol ismeretlen személytől vásárolt 200 ezer forintért fél kiló marihuánát. Még aznap visszautazott Tapolcára, ahol már várták a rendőrök, mert a buszmegállóban azonnal átvizsgálták a ruháját, valamint a hátizsákját, ahonnan fél kiló marihuána került elő. A rendőrségi akció házkutatással folytatódott, ahol 11 gramm amfetamin port is találtak.

A tárgyaláson a vádlott azt a bíróság által életszerűtlennek tartott mesét adta elő, miszerint azon a napon ruhát ment vásárolni Budapestre, de véletlenül összetalálkozott egy ismeretlennel, aki felajánlotta neki a drogot. Azért vette meg tőle az „anyagot”, hogy azt majd később elfogyassza, nem akart vele kereskedni. (Az eljárás során megállapították róla, hogy nem kábítószerfüggő.)

Ügyében a végső döntést a Veszprémi Törvényszéken hozták meg, ahol kábítószerrel visszaélés bűntettének kísérlete miatt három év börtönre ítélték, egyúttal kimondták: a korábban szintén drogos bűncselekmény miatt felfüggesztett egy év nyolc hónap börtönbüntetését utólag kell leülnie.

A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!