Hírek

2013.09.02. 07:41

Kerékpáros emléktúra a lőtéren

Közép-Kelet-Európa legnagyobb lő- és gyakorlóterén szervez kerékpáros emléktúrát a szeptemberben századik születésnapját ünneplő MH Bakony Harckiképző Központ.

Szabó Péter Dániel

Szép jubileumhoz érkezett a várpalotai alakulat, hiszen száz évvel ezelőtt, 1913-ban alakult meg a településen a történelmi jogelődnek tekintett Magyar Királyi Honvéd Csapat Gyakorlótér Parancsnokság. Ennek apropóján az MH BHK három napon át tartó programsorozattal ünnepel, amelynek részeként a tavalyi sikeres debütálást követően idén is megrendezik a „Gyorsan, Bátran, Hűséggel” elnevezésű kerékpáros emléktúrát.

Tavaly rendezték meg első alkalommal a lőtéren zajló kerékpáros emléktúrát (Fotó: Szabó Péter Dániel) 

A versenyen, amelyre a kerékpársportot különösen kedvelő Hende Csaba honvédelmi miniszter is meghívást kapott, tavaly még csak honvédségi dolgozók indulhattak, idén azonban nyílt a túra, mindenkit várnak a Közép-Kelet-Európa legnagyobb katonai gyakorló- és lőterén zajló megmérettetésre. A résztvevők nemcsak a 100 éves jubileumot ünneplik, hanem tisztelegnek az 1931-ig Hajmáskéren állomásozó Magyar királyi 2. honvéd kerékpáros zászlóalj katonái előtt is.

A vállalkozó kedvűek háromféle távon próbálhatják ki magukat. Lesz egy rövidebb (32 kilométeres) és egy hosszabb (66 kilométeres) mountain bike túra, emellett pedig az aszfaltosabb részt preferáló biciklisták számára egy 50 kilométeres cross trekking túra is indul. A rajt és a cél a várpalotai Thury-vár mögötti területen lesz a szeptember 21-én startoló versenyen, amelyre még szeptember 13-ig várják a nevezéseket a szervezők.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!