Hírek

2013.09.22. 12:28

Késsel próbált rabolni

Egy huszonegy esztendős fiatalembert nem jogerősen három év négy hónapra ítéltek rablás kísérlete miatt.

Mátételki András

Az ügyben mindenki fellebbezett, a döntés nem jogerős. Ez év február közepén elköltözött otthonából albérletbe Sch. B., akinek a különélését édesanyja is támogatta, mivel nem jöttek ki egymással. A lopásért már korábban felelősségre vont veszprémi fiatal jó egy héttel később el akart menni a barátaival szórakozni, csakhogy nem volt miből. Sajátos módját választotta a pénzszerzésnek. 

Az Endrődi-lakótelep egyik buszmegállójában elváltoztatott torokhangon megszólított egy férfit azzal, hogy adja át neki a pénztárcáját. Az idegen nem tett eleget a követelésének, sőt, a  rabló  vállát megérintve azt mondta higgadtan: látja, milyen dühös

Ez azonban csak egy pillanatra bizonytalanította  el  a támadót, aki előrántott a kabátja alól egy közel tíz centiméter pengehosszúságú kést, amivel többször is a sértett hasa felé szúrt. A pénztárcát még ekkor sem kapta meg, a megtámadott egy arra érkező autóstól kért segítséget. A fiatal jobbnak látta, ha kereket old.

A Veszprémi Járásbíróságon egy tavaly februári ügye is terítékre került: az esti órákban a Halle utcában egy nő kezéből hátulról kikapta a táskáját, amelyből később többek között kivette az asszony mobiltelefonját és kocsikulcsát, összesen 15 ezer forintos kárt okozott. Dr. Solymosi István büntetőtanácsa rablás bűntettének kísérlete és lopás vétsége miatt Sch. B.-t három év négy hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!