Hírek

2013.09.20. 18:29

Milliós újraélesztőt kaptak a vízimentők

Meghatározó részben Jonathan Knott brit nagykövet jótékonysági akciójának köszönhetően egy értékes életmentő eszközzel gazdagodott a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ).

Győrffy Árpád

Mint a pénteki sajtótájékoztatón felidézték, a brit nagykövet még a nyáron meghirdette adománygyűjtő akcióját, mellyel a magyar és brit vízimentőket akarta támogatni. Később sikeresen teljesítette a Balaton-átúszást, és külön is megkereste a hazánkban működő angol vállalatokat. Az így összegyűjtött közel 2,2 millió forint egyik feléről kiállított jelképes bankkártyát Jonathan Knott ünnepélyesen átadta Bagyó Sándornak. A VMSZ elnöke ezzel párhuzamosan egy hasonló kártyát adott át a nagykövetnek a pénz másik feléről, amit az angliai vízimentők kapnak. A nagykövet adománya is segített egy automata újraélesztő készülék megvásárlásában.

Tóth Péter és Timm Andrea vízimentők, Szobolits Andrea sajtótitkár, Jonathan Knott és Bagyó Sándor az újraélesztővel (Fotó: Győrffy Árpád)

Jonathan Knott elmondta, hogy fiatalon maga is dolgozott vízimentőként, így közvetlenül is ismeri munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!