Hírek

2013.09.05. 18:49

Szeptember végére befejeződik a belváros-rehabilitáció Veszprémben

Végéhez közelednek a belvárosi rehabilitáció munkálatai, a kivitelezők tartani tudják a szeptember 30-ai dátumot, közölte érdeklődésünkre Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője.

Marton Attila

A szakemberek jelenleg a parkolóház és a Vár Áruház környékén található gyalogosfelület felújítását, valamint a Jutasi út alatti aluljáróhoz tartozó rámpa alépítményi és burkolási munkáit, valamint a Bástya melletti szökőkút vízgépészeti munkálatait végzik.

Jól haladnak a leendő szökőkút munkálataival a Kossuth utcában (Fotó: Nagy Lajos)

A Kossuth Lajos utcán a következő napokban, hetekben elkezdik az információs pavilon és a nyilvános illemhelyek alaplemezeinek és acél vázszerkezetének kialakítását.

A projekt eredeti terveivel megegyezően két nyilvános WC-t építenek, az egyiket a Kinizsi üzletház mellett, a másikat a Cserhát-lakótelep 5. szám közelében, kelet– nyugati irányú tájolással. Jövő héttől hozzáfognak a sétálóutcán a lámpatestek és az utcabútorok – így a padok, a szemetesek és az információs táblák – kihelyezéséhez, szeptember közepétől pedig a tervek szerint megkezdik a hotel és a zöld ház között épülő játszótér játékelemeinek elhelyezését is. A látványos fásítás szeptember közepén indul.

Végéhez közelednek a belváros-rehabilitáció munkálatai (Fotó: Nagy Lajos)

Ferenczy Gábor elmondta: az eredeti tervekhez képest mégsem épül parkolóház a Vas Gereben utcában, a Bagolyvár utcai parkolóház pedig kisebb lesz, így a projekt teljes elszámolható költsége 3,6 milliárd forintról 3,1-re módosul, amelyből közel 1,7 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!