Hírek

2013.10.28. 19:37

Díjazták a megyei legjobb matekosait

Veszprém - A jubileumi, tízedik országos Bolyai matematikaverseny megyei megmérettetésén 198 csapatban csaknem 800-an indultak, az ünnepélyes díjátadót a napokban tartották a Deák Ferenc Általános Iskolában.

Halmos György

Kategóriánként, vagyis harmadiktól nyolcadik évfolyamig, illetve a hetedikes és a nyolcadikos gimnáziumi kategória első hat helyezett csapatának tagjai vehettek át okleveleket és ajándékokat. Az iskola igazgatója, Horváth Szilárd elmondta, hogy a versenyen idén Hargita és Kovászna megyéből is jelentkeztek csapatok. Hozzátette, újdonságnak számít, hogy nemcsak matematikából, illetve magyar nyelv és irodalomból mérhetik össze tudásukat a diákok, hanem a felsősök természettudományokban is.

A matematika versenyek első helyezettjei évfolyamonként képviselhetik iskolájukat, megyéjüket a november 23-ai budapesti országos döntőn.


Harmadikosok között a Mopiczhy csapata lett az első (Kossuth, felkészítő: Horváthné Bertha Éva), őket a Számmolyok (Rózsa úti), illetve a NagyBába (Kossuth) követte. A negyedikeseknél az AranyÁszok (Deák, Hergovits Judit) végzett az élen, második a Matek Manók (Deák), harmadik pedig az Ütős 4-es (Kossuth) lett. Az ötödikes évfolyamon az Ész Venturák (Deák, Horváth Szilárdné) nyerték meg a versenyt, dobogós lett a Hatvan perc és nyersz (Deák), illetve az Agyafúrtak (Kossuth) csapata. Hatodikban a legtöbb pontot a Matek Ördögök (Kossuth, Nagyné Czaun Marianna) szerezték, őket az Uborkák (Deák), valamint a LóKoGeKe (Tapolca, Bárdos) követte. Hetedik évfolyamon a Négyszerészek (Deák, Horváth Szilárdné) csapata érte el a legjobb pontszámot, második a Frankeinstein (Rózsa, Veszprém), harmadik pedig a Sivatagi atomkukacok (Botev, Veszprém) csapata lett. A végzősök között a Villanyoszlopok (Botev, Béres György) képviselheti a megyét az országos döntőn, második helyen a hupimatek (Várkerti, Várpalota), harmadikon pedig a Lángelmék (Deák) végeztek. Külön kategória volt hetedik és nyolcadikban a gimnáziumi évfolyam, ezeken a Pápai Református Gimnázium csapatai Alfahímek (felkészítő: Varga-Umbrich Györgyi), illetve a Sünmalacok (felkészítő Varga Mária) remekeltek.

A legeredményesebb pedagógusnak járó díjat Horváthné Bertha Éva (Kossuth iskola) vehette át.

A rendezvényen a Kurázsi együttes tagjai, valamint a Deák iskola diákjai léptek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!