Hírek

2013.10.04. 11:39

Belváros-rehabilitáció: az utolsó kő is a helyén van

Lerakta Porga Gyula polgármester a veszprémi belváros-rehabilitációs projekt elemeként megújult Kossuth utca és a hozzá kapcsolódó közterületek új egységes burkolatának utolsó elemét pénteken délelőtt.

Mátyus Tamás

Az ünnepélyes eseményen a város polgármestere hangsúlyozta, most egy fontos munkafázis végéhez érkeztünk.

- Amikor belevágtunk, az volt a célunk, hogy újra benépesüljön a Kossuth utca, jó legyen ide kijönni a helyieknek és a városba látogatóknak. Most, hogy majdnem teljesen elkészült, használható és szerethető lett. Kinyíltak eddig kevésbé használt területek, amiket be kell laknunk – mondta Porga Gyula. Hozzátette, jó látni, hogy sokan jönnek be a városba, akár csak nézelődni, megnézni a fejlesztéseket..

A zöldfelületek feldobták az utca hangulatát.

A projekt részleteiről Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője beszélt. Hangsúlyozta, már további fejlesztéseken gondolkoznak, és most is folyamatban vannak projekten kívüli fejlesztések a belvárosban. Ilyen például a Kossuth utcai pavilonok kialakítása, és rámpás aluljáró esetében is a Budapest út alattihoz hasonló megjelenésben gondolkoznak.

- Érzékeljük, hogy a beruházók részéről is megnőtt az igény a fejlesztésekre, a Bástya áruház már lépéseket is tett a megújításra, de más irányból is érkeztek jelzések – fűzte hozzá. Beszélt a nehézségekről is, köztük a szálban álló sziklás területről, a pince megtalálásáról, valamint a közműtérképen nem szereplő vezetékekről, melyek mind hátráltatták a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!