Hírek

2013.10.07. 16:22

Mozgalmas gálával zárult a 15. Veszprémi Játékok

Veszprém - Több mint két órán keresztül a fiataloké volt a színpad a Városi Művelődési Központban, ahol a minősítést szerzett csoportok mutatták be a produkcióikat.

Kekk Sára

A gála felvezetésében a fesztivál házigazdája, Dávid Roland megemlékezett Domokos Józsefről, a gyermekművészeti fesztivál megálmodójáról és létrehozójáról. Tizenöt évvel ezelőtt a Helyőrségi Művelődési Otthon igazgatójaként látta meg a potenciált a fiatalok lendületében, művészi munkájuk szépségében. Úgy gondolta, ezt a tudást meg kell mutatni másoknak is és egyben lehetőséget kell biztosítani a fiataloknak ahhoz, hogy a művészi pálya iránti elkötelezettségüket megalapozzák.

A gála műsorát Némedi Lajos alpolgármester nyitotta meg, aki megerősítette Domokos József érdemeit a Veszprémi Játékok beindításában és kiemelte, hogy ez a rendezvény Veszprém egyik legértékesebb kulturális produkciójává nőtte ki magát az elmúlt évek alatt. A fiatalok, akik messziről látogatnak ide, elviszik a város jó hírét és közben sok barátság is köttetik.

Kiemelte, az eltelt tizenöt év alatt 27 országból érkeztek Veszprémbe csoportok és több mint 15 ezer fiatal mutathatta be tehetségét, és hazai viszonylatban is elmondható, hogy eddig több mint 100 település küldte el a minősítőre a fellépőit. Gratulált a szervezőknek az elmúlt tizenöt évben végzett munkáért és egy születésnapi tortával ajándékozta meg a rendezőket. A rendezvény szervezőinek még több jubileumot és a fiataloknak a színpadokon sok örömteli percet kívánt.

A gála a taiwani csoport, a Keleti hattyú- című táncjátékával kezdődött. Az első három blokk főként a táncos produkciókról szólt, melyek között a szentpétervári Dance Class két korcsoportja, a pápai Rebel-Lion TSE hip-hop formációja, a Kapos Táncegyüttes gyermek csoportja illetve a lengyel Sylaba Group tánccsoportja aratta a legnagyobb sikert a versenyen és a gálán egyaránt. Az énekes produkciók közül a lengyel Julia Antoniak és a szintén lengyel Hubert Zdunczyk, illetve a veszprémi DAL-MA Musical- és Zenés Színpad énekese, Piltmann Anna emelkedett ki igazán.

A Fesztivál Jubileumi Nagydíját a szentpétervári "Dance Class" tánciskola kapta, az Ének-Zene Nagydíját a Sybala Ének és Tánccsoport, a Tánc Nagydíjat pedig a Jyu Kids Dance Company taiwani tánciskola, mely mindhárom táncával kiemelkedő pontszámot ért el, Kaohsiung Choreography Collection csoportjuk pedig az "Elegant lotus" című táncával, a maximális, 100 százalékos eredményt érte el a pontszámok alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!