Hírek

2013.10.24. 19:40

Védik az állatokat - Jutalmazták a Napló rajzpályázatának legjobbjait

Veszprém - A Városi Művelődési Központban nyílt kiállítás a Napló rajzpályázatára beküldött munkákból. A csütörtöki megnyitón jutalmazták a legjobbakat.

Balla Emőke

A tavalyi klímavédelmi rajzpályázat mintájára a Napló idén védett állatok és növények témában, Ők is szeretnének köztünk tovább élni címmel indított rajzpályázatot alsó és felső tagozatos diákok, csoportok, osztályok, közösségek számára. Százhetvenegy alsó tagozatos, 28 felső tagozatos munkája érkezett a pályázatra, és két óvodás csoport is küldött alkotást. A harminc legjobb mű nyáron a Napló veszprémi ügyfélszolgálati irodájában volt látható, most pedig a Városi Művelődési Központban is megtekinthetők.

A megnyitón Barták Péter, a Napló főszerkesztője köszöntőjében azt mondta: jóban vagyunk a gyerekekkel, rendszeresen hírt adunk az eredményeikről, rajzpályázatokon számítunk a közreműködésükre. Évek óta működik a Lapot a diákoknak, valamint a Sajtó és tanulás prog-ramunk is.

A rajzokat Kallai Sándor festőművész, tanár értékelte, a kiállítást is ő nyitotta meg. Felelevenítette a gyerekkorát és elmondta: az akkori gyerekek a természet közelében éltek, ismerték a növényeket, állatokat. Ott lehettek, amikor egy kiscsikó vagy egy boci napvilágot látott, ezek a csodák akkor fel sem tűntek számukra. A pályázaton részt vett diákoknak kutatómunkát kellett végezni, hiszen a rajzokon megjelent állatokat, növényeket főként könyvekből ismerik. Azt kívánta, kerüljenek közelebb a természethez.

A megnyitón az örökös ökoiskola címet viselő veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola diákjai adtak műsort. Az intézmény igazgatója, Horváth Szilárd arra hívta fel a gyerekek figyelmét: úgy éljék mindennapjaikat, hogy megőrizhessék a bolygót és átadhassák utódaiknak.


Az alsó tagozatosok között első lett Jurcsó Janka (balatonkenesei Pilinszky iskola), második Gulyás Csenge (veszprémi Báthory iskola), harmadik Spekhardt Réka (zirci Reguly iskola). Különdíjat kapott Grósz Alex (füredi Radnóti iskola). A felső tagozatosok között első az olaszfalui ötödik osztályosok csoportja, második Szurma András (füredi Eötvös iskola), harmadik Varga Viktória (balatonkenesei Pilinszky iskola). Különdíjat nyert Spekhardt Fanni (veszprémi Rózsa úti iskola).



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!