Hírek

2013.11.06. 18:12

Kordén tolta haza a XIX. századbeli cserepeket

Műemlékké nyilvánított épületben bontott szét XIX. századi cserépkályhát egy csabrendeki férfi, hogy a cserepeket ellopja.

veol.hu

Lakossági bejelentés alapján sikerült tetten érni Sz. Attila 38 éves helyi lakost, aki egy műemléki védelem alatt álló épületbe tört be 2012. december elején Csabrendeken. Az épületben öt XIX. századbeli cserépkályhát szétbontott és közülük három kályha cserepeit összekészítette az elszállításhoz. A szállítást kétkerekű kézikocsijával több fordulóval tervezte kivitelezni. Elfogásáig egy rakományt tudott elvinni, amit a rendőrök a férfi házának udvarán találtak meg.

(fotó: rendőrség)

A Sümegi Rendőrőrs Bűnügyi Csoportja a lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Tapolcai Járási Ügyészségnek - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!