Hírek

2013.11.22. 20:05

Átadták a devecseri autóbusz-állomást

Devecser – Átadták az autóbusz-állomást és a felújított váróterem épületét pénteken.

Penk Tímea

Toldi Tamás, Devecser polgármestere köszöntőjében elmondta: három évvel ezelőtt indult el az a folyamat, amelynek során a kármentő alapot közösségi célokra fordíthatták. Számos pályázaton is sikeresen szerepeltek, így a jelenlegi ünnepség nem pusztán egy autóbusz-állomás átadását jelenti, hanem a belváros átépítésének egy fontos mérföldkövéhez érkeztek el. Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott emlékeztette a jelenlévőket, hogy viharos körülmények között indult el a beruházás, de ez nem egyedülálló a történelemben.

Az első buszjárat is elindulhatott tegnap az állomásról. A devecseriek büszkék a fejlesztésekre (Fotó: Györkös József)



- A leghíresebb épületek között is akad olyan, amit sok kritika ellenére felépítettek, ilyen például az Eiffel-torony. Az emberek mindig egy kicsit félnek, ha a megszokottól jelentősen eltérő, új dolog történik, de az itt élők büszkék lehetnek egy újabb rekonstruált közterületre és épületre, ami nemcsak esztétikus, hanem célszerű és praktikus is - mondta dr. Kovács Zoltán. A kormánymegbízott Devecsert kiemelt településként említette, hiszen vállalkozói övezetté alakították, járási hivatalokat és munkaügyi kirendeltséget hoztak létre a kisvárosban. Sok változás történt itt, de mindez egy egységet képez, ennek része az autóbusz-állomás átadása is.

Az ünnepségen elismerték a tervezők, a kivitelezők és a műszaki szakemberek munkáját és a Volán együttműködését. Toldi Tamás, dr. Kovács Zoltán és Szabó József, a Somló Volán Zrt. forgalmi igazgatója a nemzetiszínű szalag átvágásával átadta az utat a fogalomnak. A jelenlévők beszállhattak a helyszínen várakozó buszba, majd forró itallal várták őket a szervezők.

Toldi Tamás polgármester a Naplónak még elmondta, hogy a központi váróteremre már érvényes bontási engedéllyel rendelkeztek az elődei, de megsemmisítés helyett inkább megmentették az ingatlant. Az épület az Esterházy családé volt, a jelenlegi városvezetésnek pedig fontos a történelmi értékmegőrzés. Az épületben a várakozórészen és a mosdón kívül egy vendéglátó helyiséget is kialakítottak.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!