Hírek

2013.11.21. 19:55

Új terek a belvárosban

Veszprém - A megyeszékhelyen tartotta ülését a Megyei Jogú Városok Szövetségének kulturális albizottsága.

Balla Emőke

Porga Gyula, Veszprém polgármestere az elnöke a Megyei Jogú Városok Szövetsége huszonhárom tagú kulturális albizottságának. A csütörtöki szakmai tanácskozáson tizenhat város kulturális és művelődési területért felelős városvezetői, meghívott szakértői vettek részt, hallgatták meg L. Simon László, a Nemzeti Kulturális Alap alelnökének tájékoztatóját az idei és a jövő évi várható pályázati lehetőségekről, a fesztiválok támogatásáról, a programok finanszírozásáról.

Bélafi László, az új létesítmény vezetője mutatta meg a vendégeknek a jövő hét végén a közönségnek kapuit megnyitó Hangvillát (Fotó: Penovác Károly)

Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója beszámolt az intézet elmúlt évéről, annak működéséről, amely kiemelten kezeli a hungarikumtörvény kapcsán adódó feladatokat, a kultúra megjelenítését azokon a kistelepüléseken, ahol nincs művelődési ház.

Porga Gyula polgármester előadásában bemutatta a megújult belvárost, beszélt a létrehozott Programiroda Kft. szerepéről, majd a szakmai konzultáció résztvevői ellátogattak a Hangvillába, megtekintették a jövő hét végén a közönségnek kapuit megnyitó, széles programkínálatú multifunkcionális közösségi teret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!