Hírek

2013.11.03. 16:56

Zene, tánc a színpadon

Pápa – Kilenc társulat részvételével zajlott le a 18. Zenés színpadok országos fesztiválja, a Scherzo.

Polgár Tibor

A kétnapos rendezvényhez immár ötödik alkalommal szólóének-verseny is társult.

A Scherzónak évente felváltva ad otthont Pápa és Békéscsaba. Az országos tehetségkutató fesztivál célja, hogy a fiatalok a zenés színpadi produkciójukon keresztül megcsillanthassák, illetve összemérhessék felkészültségüket, tálentumukat. Mindez remek alkalmat biztosít az ifjú tehetségeknek arra, hogy felhívják magukra a figyelmet, ugyanis a fellépőkről neves, elismert színházi szakemberekből álló zsűri mond ítéletet.

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont (JMSZK) színházépületében a kilenc társulat egy-egy zenés, táncos előadást mutatott be, a szólóének-versenyre pedig huszonhárman neveztek – tudtuk meg Szanyiné Csepregi Ilona művelődésszervezőtől. Mint mondta, a mindig kiváló hangulatban zajló rendezvény tulajdonképpen színházi fesztivál és megmérettetés is egyszerre, amelyre ezúttal Békéscsabáról, Budapestről, Gödről, Miskolcról és Tapolcáról érkeztek versenyzők, Pápát pedig szólóénekesek képviselték.

 


Az Angyalföldi Zenés Színpad és Tanoda fiatal tehetségei az Annie című musicallel nyitották meg a Scherzót, amelyen még további nyolc színvonalas előadást nézhetett meg a közönség (Fotó: Polgár Tibor)



A 18. zenés színpadok országos fesztiválja a nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt Miklós Tibor neves dalszövegíró, fordító, rendező és színházigazgató tiszteletére rendezett emlékműsorral ért véget. A Békéscsabai Színistúdió Miklós Tibor egyik legismertebb művéből, a Légy jó mindhalálig című musicalből mutatott be néhány jelenetet a legendás színházi személyiség emlékére, aki a kezdetektől fogva támogatta a Scherzót, és annak zsűrijét is vezette.

Az előadásban Vikidál Gyula Liszt Ferenc-díjas énekes is közreműködött egy dal erejéig a pályatársakat, kollégákat képviselve. A fesztivál záróünnepségéről természetesen nem hiányozhatott az eredményhirdetés és a díjak, oklevelek átadása sem. Dr. Baloghné Uracs Marianna, a JMSZK igazgatónője záróbeszédében köszönetet mondott a jelenlévőknek a Scherzón való részvételért, a kétnapos fesztivált pedig élményekben és hasznos tapasztalatokban gazdagnak nevezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!