Hírek

2014.01.09. 16:14

Benzint locsolt az alkalmazottra, vadásztőrrel fenyegetőzött

Veszprém - Tíz év fegyházra ítélték jogerősen azt a rablót, aki egy pénzváltót rabolt ki másfél évvel ezelőtt.

Mátételki András

A kőműves végzettségű, legutóbb pizzafutárként dolgozó Varga István tavaly előtt május 25-én azzal indult el gépkocsijával Sopronból, hogy kirabol egy pénzváltót. Az ítélet szerint délelőtt érkezett Balatonszepezdre, ahol a Vasút utcában lévő pénzváltót alkalmasnak találta tervének megvalósítására, azonban a körülmények miatt kivárt. Ez alatt ismeretlen mennyiségű alkoholt ivott meg, amitől elaludt a kocsiban. Nem sokkal négy óra előtt ébredt fel, mikor az üzlet alkalmazottja visszatért munkahelyére.

A vádlott felvette álszakállát és parókáját, felkötötte magára a 20 centiméter pengehosszúságú vadásztőrét, s magával vitt egy benzinnel teli befőttes üveget.

Ebben a szepezdi pénzváltóban öntötte le benzinnel az alkalmazottat a rabló

Ahogy belépett a pénzváltóba, az ott dolgozó hölgyet leöntötte a gyúlékony anyaggal, majd a kezében lévő öngyújtott megmutatva közölte: ha nem kapja meg a bevételt, felgyújtja az asszonyt. Az alkalmazott tétovázását látva a nyomaték kedvéért Varga elővette a vadásztőrét, s azzal fenyegetőzött tovább. Ezek után megkapta a pénztárban lévő 42 ezer forintot. A 41 éves rabló távozása előtt földre szorította áldozatát, s ráparancsolt, nehogy mozdulni merjen.

A már többször büntetett kiskunlacházai férfi távozása után a nő segítségért kiáltott, amit meghallott az akkor érkező tulajdonos. Azonnal a rabló után vette magát, aki őt többször megütötte. Szerencsére egy arra járó szabadnapos rendőr besegített a rabló lefegyverzésében.

Az asztalon a paróka és a vadásztőr tokja. A tettest gyorsan elfogták (Fotó: rendőrség)

 

A vádlott részletes, beismerő vallomást tett a tárgyaláson is, ahol szűkös anyagi helyzetével indokolta súlyos tettét: munkába állása előtt egy nappal ellopták a kocsiját Siófokon.

Az első fokon eljáró Veszprémi Járásbíróság Varga Istvánt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt, mint különös visszaesőt, 10 év fegyházbüntetésre ítélt. A Veszprémi Törvényszéken Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna tanácsa csütörtökön helyben hagyta a döntést.

A férfit már korábban, 2006-ban is fegyveres rablásért ítéltek el 9 évre a fővárosban, majd tavaly Kaposváron 13 évet kapott ugyanilyen bűncselekményért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!