Hírek

2014.01.16. 08:10

Szépülő nyugati kapu

Balatonfüred - Megszépülve várja a város nyugati bejárata az idei tavasztól a térségbe érkező vendégeket.

Győrffy Árpád

Pályázati támogatásból felújították a Széchenyi sétány Füred Hotel előtti szakaszát. A munka második ütemeként az eddigi szűk járda helyett egy 33 millió forintos fejlesztéssel megfelelő színvonalú sétányt alakítottak ki a Marina Hotel előtti szakaszon is. Ehhez a Balaton Fejlesztési Tanács őszi pályázatán tizenötmillió forint támogatást nyertek.

Látványos pihenőhelyeket alakítottak ki a kerékpárút mellett (Fotó: Zwicker Tamás)

Az új sétánnyal párhuzamosan megújult a bicikliút érintett szakasza is. A Marina Hotel előtti szakaszon a felső városrészbe menő új kerékpárút parti részeként 490 méter hosszú, 2,7 méter széles új kerékpárutat építettek ki a 71-es főút déli oldalán. Ugyancsak az új kerékpárút részeként építettek meg egy 240 méteres szakaszt a 71-es északi oldalán is a benzinkút és a hipermarket között. Ezzel megoldódik sokak járdával kapcsolatos régi igénye is. A két kerékpárútszakasz összekötéséhez a 71-es főúton forgalomcsillapító szigettel bővítették a gyalogátkelőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!