Hírek

2014.01.03. 16:40

Varázslatos ünnepély

Iszkáz - A közelmúltban megalakult iszkázi Népfőiskola Egyesület karácsonyi ünnepélyt rendezett a település faluházában. Ez volt az első rendezvényük, melyet nagy érdeklődés mellett tartottak meg.

Czeidli József

E sorok írója a Somló környéki karácsonyi népszokásokról beszélt, s felidézte a falu nagy szülöttjének, Nagy László költő alakját. A botozó fiú által gyűjtött regösénekek egyike a közönség bevonásával hangzott el. M. Mester Katalin írónő Endrődi Sándor, A szeretetről című versét mondta el.

Az adorjánházai asszonykórus karácsonyi dalokkal meghitt hangulatot teremtett. A szenvedélybetegek noszlopi rehabilitációs intézetének lakói a Csavargók éjszakája címmel pásztorjátékot mutattak be, melyben nagy átéléssel idézték fel a szenteste történetét. Ezután kihirdették a rajzpályázat eredményét. A műsor a tapolcai Musical Színpad előadásával ért véget. A rendezvény fehér asztal melletti vendéglátással ért véget.

A Csavargók éjszakája című pásztorjátékot a szenvedélybetegek noszlopi rehabilitációs intézetének lakói adták elő nagy sikerrel Fotó: Czeidli József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!