Hírek

2014.02.21. 20:27

Európát választják

Unortodox jelölőgyűlésen találkoztak támogatóikkal az Összefogás pártjainak képviselőjelöltjei.

Győrffy Árpád

Scheiring Gábor, a Várpalotát is magába foglaló balatonfüredi egyéni választókerület jelöltje halászléfőző versenyre hívta ki Gőgös Zoltán pápai, Horváth József ajkai és Pál Béla veszprémi jelölttársát. A mintegy kétszáz támogató előtt zajlott versenyen a nyolc csapat közül a bajai szerepelt a legjobban Teket Melinda helyi jelölt vezetésével. Ezt a csapatot erősítette Bajnai Gordon, az Együtt– PM Szövetség vezetője is.

A díjkiosztót követő sajtótájékoztatón Bajnai Gordon kiemelte, hogy az Összefogás pártjai minden kerületben egyetlen jelöltet indítanak, és azt mindegyik párt a saját jelöltjének tekinti, mert ez az alapja annak, hogy leválthassák Orbán Viktort és rendszerét. Aktuális kérdésekről szólva bírálta a Magyar Rádiót. Az ukrajnai helyzettel foglalkozó hírműsorokban nem objektív jelentéseket, hanem Janukovics-párti híreket mondanak, például a tetőkről a rendőröket lövő mesterlövészekről beszélnek. Szerinte Orbán Viktor propagandagépezete csinálja ezt, amelyik az utóbbi napokban Ukrajna kapcsán nem mer elvszerű, a demokráciáról, az emberi jogokról szóló véleményt mondani.

Gőgös Zoltán a kijevi események kapcsán azt ajánlotta mindenkinek, hogy válassza inkább az európai utat, ne azt a keleti irányt, amin Orbán Viktor elindult. Ma még szabadon választhatunk, nem lenne jó, ha négy év múlva hasonlóan kellene próbálkoznunk a diktatúra leváltásáért.

A térség képviselőjelöltje, Scheiring Gábor elmondta, azért akar dolgozni, hogy mindenkinek esélye legyen a jobb életre, a megfelelő munkára. A turisztikai és egészségügyi fejlesztések mellett nagy hangsúlyt szeretne helyezni a Fűzfőtől Várpalotáig terjedő ipari övezetben egy újszerű, tudásalapú gazdaság kialakítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!