Hírek

2014.02.11. 12:13

Kirabolta, pisztollyal fejbe verte nagymamáját

Veszprém – Játék pisztollyal több többször fejbe verte nagymamáját az álarcban rabló lány, akit a bíróság kedden rablás miatt három évre ítélt.

Mátételki András

Tavaly előtt, január közepén átment a 21 éves P. Bianka a közelében lakó nagymamájához, akitől korábban rendszeresen kért kölcsön. A mindenre elszánt veszprémi lány, aki élettársával és kisgyermekével élt együtt, fekete harisnyából készített maszkot húzott a fejére, majd a kerítésen átlépve bement a nyitott bejárati ajtón át a lakásba. A nagymama megpróbálta lehúzni támadója fejéről az álarcot, ami nem sikerült neki. Ekkor unokája egy játék pisztollyal többször fejbe ütötte, s pénzt követelt tőle. Kapott is kilencezer forintot, ami nem volt neki elég, kutatni kezdett a lakásban. A nagyinak ekkor sikerült kilépnie az ablakon át az udvarra, ahol segítségért kiáltott. Unokája utána rohant, mire a nagymama visszasietett a házba, s magára zárta az ajtót.

A lány azt mondta otthon a párjának, hogy kölcsönadott pénzt kapott vissza, innen származnak az ezresek. A férfi azt azért furcsállotta, hogy kedvesének kipirosodott az arca, s erősen zihált.

Az első fokon megszületett döntést, ami szerint P. Biancának három évet kell rács mögött töltenie, a Veszprémi Törvényszék kedden helyben hagyta. Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna tanácsvezető bíró indoklásában megjegyezte: első fokon enyhe ítélet született, de mivel az ügyész nem fellebbezetett, a törvényszék nem súlyosbíthatott a döntésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!