Hírek

2014.05.14. 06:40

Elégették a pénztárcában talált iratokat

Vádemelési javaslattal zárult annak a két tapolcai fiatal lánynak az ügye, akik egy helyi pizzéria előtt felkaptak egy gazdátlanul a földön heverő pénztárcát, s az abban található iratokat elégették.

Egy helyi lakos 2013. augusztus 31-én a város egyik pizzériája elől indult haza autójával, majd otthonába érve észlelte, hogy a pénztárcája eltűnt. Közben eszébe jutott, hogy gépkocsija tetejére tette, amely induláskor vélhetően az aszfaltra esett.

A helyszínre visszaérve a pénztárcát már nem találta a földön. A közelben ácsorgó ismerőse azonban azt állította, tudja, kik találták meg a tárcát. Azt is elmondta, tudni véli, hogy az abban lévő iratokat, hitelkártyákat, személyes okmányokat a megtalálók elégették.

A sértett ekkor kérte, vezesse el őt azokhoz, akiknél a pénztárcát látta. A fiatalember elvezette a sértettet a két lány tartózkodási helyére. Itt a sértett megtalálta iratainak maradványait is, melyeket valóban elégettek.

A 26 éves B. Borbála és 16 éves bűntársa ellen közokirattal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, amely a napokban vádemelési javaslattal zárult. A Tapolcai Rendőrkapitányság a napokban az ügyben keletkezett iratokat az illetékes járási ügyészségnek adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!