Hírek

2014.05.12. 19:55

Leesett a magasból munka közben

Veszprém – A mindenféle biztosítás nélkül, 3,5 méter magasban végzett munkának leesés lett a következménye. Szerencsére nem történt tragédia.

Tremmer Tamás

A Naplóban már hírt adtunk róla, hogy egy veszprémi gumijavító, gumiraktározó cégnél munkabaleset történt. A megváltozott munkaképességű hölgy alkalmazott 3,5 méter magasságból adogatta le a gumiköpenyeket a kollégának. Elég volt egy rossz mozdulat, és máris lezuhant. A baleset elkerülhetetlen volt, hiszen a magasban mindenféle leesés elleni védelem nélkül végezte a tevékenységét.

Az esetet kivizsgálta a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve. Troják László igazgató a Naplónak elmondta, a hölgy viszonylag szerencsésen megúszta a balesetet: könyöktörést, arcsérülést és könnyű agyrázkódást szenvedett. Amikor a felügyelők a helyszínen jártak, már egy korlát védett a leesés ellen, de azt megállapították, ilyen sem korábban, sem pedig a balesetkor nem volt.

Az igazgató elmondta, a munkáltató a súlyos veszélyeztetés miatt szankcióra számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!