Hírek

2014.05.20. 15:07

Megyénket is érintette a hibás számlázás

Veszprém - Megyénk fogyasztóit is érintette az E.On Energiaszolgáltató Kft. hibás részszámlázása, amelynek következményeként hárommillió forintra büntették a céget. Kár nem érte a fogyasztókat.

Szabó Péter Dániel

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kedden közölte, az E.On Energiaszolgáltató Kft. megsértette az üzletszabályzatában foglalt egyes rendelkezéseket, a jogsértés miatt hárommillió forintos bírságot róttak ki a cégre.  A közlemény szerint a hivatalhoz több fogyasztói jelzés érkezett, amelyek szerint az E.On által kibocsátott, 2013. júliust követő részszámlákban az elszámolt mennyiség indokolatlanul eltér az ezt megelőzően kiszámlázott mennyiségektől. A MEKH fogyasztói bejelentések alapján indított eljárást, s vizsgálta a szolgáltató részszámlázási gyakorlatát.

Egyházi Nikoletta, az E.On szóvivője kérdésünkre elmondta, a számlázási rendszer  tavalyi felülvizsgálata során kiderült, hogy a földgáz részszámlák mennyiségi kalkulációja egyes ügyfeleknél eltérhetett az előző időszakok alapján számítható mennyiségtől. _ Ennek következtében előfordult, hogy a szükségesnél kissé magasabb vagy alacsonyabb mennyiséget tartalmazó részszámlákat bocsátottunk ki. Az ügyfeleinket kár nem érte, az eltérést az éves elszámoló számla automatikusan rendezte, azaz a fogyasztóknak ebből eredően sem túlfizetése, sem tartozása nem keletkezett. Emellett külön kérés esetén biztosítottuk az ingyenes számlakorrekciót is. A fenti probléma a lakossági fogyasztók 11 százalékát, összesen mintegy 61 ezer ügyfelet érintett, köztük Veszprém megyeieket is _ közölte Egyházi Nikoletta, aki hozzátette, az E.On a MEKH határozatában foglaltakat  elfogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!