Hírek

2014.06.16. 15:20

Folytatódik az érettségi

Veszprém - Megkezdődtek a középszintű szóbeli érettségi vizsgák hétfőn, a megyében csaknem 2500 tanuló ad számot tudásáról.

Marton Attila

Az emelt szintű vizsgák múlt héten zárultak, a középszintű szóbeliket június 16. és június 27. között kell lebonyolítania az iskoláknak. A veszprémi Lovassy László Gimnázium négy végzős osztályában 118-an érettségiznek hétfőtől, mondta érdeklődésünkre Schultz Zoltán igazgató. A német nemzetiségi tagozat, valamint az Arany János Tehetséggondozó tagozatot és a kiemelt angol nyelvi képzést is magába foglaló 13. D tanulói hétfőtől szerdáig, a matematika és az informatika osztály diákjai csütörtök és szombat között vizsgáznak.

A végzősök általában három-négy tantárgyból húznak tételt attól függően, tettek-e emelt szintű vizsgát valamelyikből tárgyból. Többségük magyar nyelv és irodalomból, történelemből és idegen nyelvből érettségizik, de akad köztük olyan, aki valamelyik természettudományi tárgyból biológiából, kémiából, fizikából vagy informatikából érettségizik, mondta az igazgató.

A szóbeli tételsorokat a középszintű vizsgaszabályzat követelményeinek megfelelően az iskolák tanárai állítják össze, amelyeket az érettségi bizottság elnöke hagy jóvá, magyarázza az eljárás szabályait Schultz Zoltán, aki azt is elmondta, a diákoknak előre megadott időpontra kell menniük az iskolába, így nem kell várakozniuk a vizsgák előtt.

Országosan 1192 érettségiztető telephelyen, 3416 vizsgabizottság előtt csaknem 310 ezer középszintű szóbeli vizsgát tartanak az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint. Veszprém megyében 2432 tanuló vizsgázik középszinten, a végzősök közel 12 ezer vizsgát tesznek 43 vizsgahelyszínen, 109 bizottság előtt, közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!