Hírek

2014.06.04. 11:38

Buli a parton! Megjöttek a motorosok

Alsóörs - A Morning Show, a Class kívánságműsor, a Hooligans és százötven motor dübörgött be az idei, jubileumi Harley Davidson Open Road Fest kapuján szerdán délelőtt, és ezzel kitűnő hangulatban megnyitották a 15. motorostalálkozót az Európa Kempingben.

Kovács Erika

Az első százötven motoros kíséretében bedübörgött az idei, jubileumi Harley-Davidson Open Road Fest kapuján a Morning Show, a Class kívánságműsor és a Hooligans. Egyből az egekbe szökött a hangulat, így nyílt meg szerdán a 15. motorostalálkozó az Európa Kempingben.

– Gyönyörű volt a hajnali Balaton! – összegezte Rákóczi Feri a Morning Show egyik műsorvezetője a siófoki indulás hangulatát, ahol egy kamionnal kompra szálltak, abban kezdték meg a szerda reggeli műsort, felettük a platón pedig a Hoolligans alapozta meg a találkozó hangulatát. Néhány szerencsés motoros felfért még a hajóra a kamion mögé, akiknek szép látványban és kitűnő élményben lehetett részük. Mások a menet elé indultak Tihanyig, hogy aztán hozzájuk csatlakozva együtt érkezzenek meg az alsóörsi motoros „bázisra”. A jókedv a kamionos menettel a tihanyi révben is folytatódott, ahol százötven motoros kíséretében már aszfalton dübörögtek tovább egészen Alsóörsig, ahol már a kemping kapujában várta őket a budapesti üzletember, Dobai Attila a találkozó ötletgazdája, főszervezője, és Hebling Zsolt alsóörsi polgármester. 

A nyitónapon folyamatosan érkeztek a motorok itthonról és a világ számos országából, a jegypénztárak előtt már reggeltől kezdve hosszú sorokban kígyóztak a csillogó járgányok bőrcuccos tulajdonosai. Aztán benn a kempingben megkezdődött a motoros élet, árusok rakodtak gőzerővel, az érkezők szálláshelyeket, meg parkolási lehetőségeket kerestek lassan dübörögve, körözve a belső utakon, megvillantva az erre az alkalomra különösen kifényesített nikkeleket a vasakon. Barátok üdvözölték egymást örömmel, sokan csak itt találkoznak egymással. Czimerné Madarász Ildikó és Hegedűs István Paloznakon laknak, amikor csak tehetik, eljönnek az alsóörsi motoros találkozóra. Közös szenvedélyük a motorozás, nem csak túrázni járnak, ezzel is közlekednek.

– Már az is jó érzés, ha az ember arra gondol, hogy motorra ül. A jó érzést csak fokozza, amikor felöltözök motoros szerelésbe – mutat büszkén az oldalán egy csúcsmenő, halálfejes, bőrrojtos oldaltáskát Ildikó. Hogy mit ad a motorozás az embernek? Ezt valószínűleg csak az tudja, aki motorozik, jó lenne, ha minél többen lennének hozzánk hasonlóan ennek a megszállottjai – teszi hozzá Ildikó párja, István. Aztán elmeséli még, hogy a motorosok összetartó társaság: – Itt mindenki megtalálja a másikkal a közös hangot. Ami könnyű, hiszen van közös témánk a motor. Meg aztán a magunkfajták segítőkészek is, olyan nem lehet, hogy az úton, ha valamire szükség van, a másik ne segítene mindenben. Ez az alsóörsi buli pedig egyenesen csúcs, hozzánk hasonlóan sokan nagyon várják már, hogy itt legyünk együtt a Balaton partján – összegzik a találkozóról a véleményüket.


Nála Alsóörs kulcsa

Nagy felelősség egy ilyen kulcsot kézben tartani! nevetett nagyot Dobai Attila, aki viccesen arra buzdította a körülötte levőket, hogy ezen a héten nyugodtan forduljanak hozzá, ha elintézni valójuk van Alsóörsön, mert ő majd lerendezi .

Hebling Zsolt polgármester jelképesen átadta Dobai Attilának a motoros fesztivál főszervezőjének a település kulcsát (Fotó: Stiger Ádám)

Idén és még legalább 15 évig, ugyanis még legalább ennyi ideig ezen a helyszínen szeretné megrendezni a találkozót Dobai Attila. Úgy látja, az idei minden idők leglátogatottabb fesztiváljának ígérkezik, annak külön örül, hogy a turistaszezont ők nyitják meg itt, az északi parton. A találkozó helyszínét és a helyiekkel való együttműködést is kitűnőnek nevezte, külön ajándék a jó idő, az egyre kellemesebb hőfokú Balaton, amiben valószínűleg többen megmártóznak majd. Az üzletember idén is saját motorjával jött Budapestről, az idei szervezésben sokat segített fia, Dániel, aki lassan átveszi a stafétabotot. Dobai Attila szívesen túrázik, nemrég jött meg Marokkóból, és a fesztivál után újabbakat tervez. A felvonuláson szombaton idén is ott dübörög az élbolyban, jó érzéssel tölti el, hogy egy hatalmas, többezres konvoj élén haladhat.

- Alsóörs pedig arra büszke, hogy az idén immár 15. alkalommal helyet adhat ennek a nemzetközi találkozónak, amit minden évben várunk valamennyien - hangsúlyozta Hebling Zsolt polgármester. A vendégeknek sokat köszönhet a település és az egész környék, jól jön az adóbevétel, itt szállnak meg a motorosok, igénybe vesznek különféle szolgáltatásokat. Nem is szólva a hangulatról, ami megpezsdíti az életet részletezte. Egy héten át a fél világ erre a kis balatoni településre figyel, ami büszkeséggel tölti el az ittenieket.

Törzsvendég

Remélhetőleg örökké lesz ez a fesztivál! - szögezi le Kovács Zoltán. A várpalotai férfi tizenöt éve mindig itt van, és jönni is fog addig, amíg ezt a találkozót megrendezik.

Zoltán ma már nyugdíjas, de neki is kell egy kis feltöltődés, Alsóörs erre ideális hely, hiszen szenvedélye a motor, a motorozás. Dicséri, mennyit fejlődött a motorostalálkozó, évről évre több a látogató. Olyan meghatározó esemény lett, amit Egész Európában is jegyeznek, elismernek, ezt jelzi a sok külföldi, sőt még tengerentúlról is érkező motoros. Ő ilyenkor találkozik ismerőseivel, jókat beszélgetnek főleg a motorokról, válogatnak a finom gasztronómiai kínálatból, hallgatják a kitűnő zenéket.

A várpalotai Kovács Zoltán életének részévé vált ez a találkozó (Fotó: Stiger Ádám)

 

Csipa bringázik inkább

Biztos, ami biztos, én inkább bringázok - nevetett nagyot Csipa, azaz Ördög Tibor, a Hooligans énekese a sok motoros között az alsóörsi kempingben.

Sajátos vízizene szólt Ördög Tibortól és a Hooliganstól a Balatonon szerda reggel (Fotó: Stiger Ádám)

Azt mondta, teljesen a korareggeli hajózás hatása alá került. Életében először énekelt a magyar tengeren: a tihanyi kompon zúgatták a rockot. Legismertebb számaikból válogattak, aztán az alsóörsi kempingben is a húrok közé csaptak. - Különleges volt a kora reggeli indulás a siófoki kikötőből, de a látvány, a napfelkelte kárpótolt! - árulta el a kemény rocker. Azzal búcsúzott, hogy visszajönnek pénteken. - A Nagyszínpadon este mi dübörgünk a motorok helyett ígérte.

 

Kaszkadőrök és az Edda

Első perctől különféle programokat kínálnak. A messziről jött látogatóknak például vezetett túrákat kínálnak, hogy meg ismerjék a környéket.

Az épített motorok bemutatója ezúttal is lenyűgözte a vasak meg a dizájnos, különleges formák megszállottjait a Sapka Művek jóvoltából. Este Ganxsta Zolee és a Kartel, az Auróra, a Blues Company zenélt a Rock Arénában, és hajnalig tartó rock diszkó alapozta meg a mai napot, amikor többek között Erdős Csaba lélegzetelállító adrenalin növelő kaszkadőr bemutatójával, tesztvezetéssel, sétarepüléssel, bungee jumpinggal, rodeóbikás ügyességi próbálkozással folytatódnak a programok. Csütörtökön a fellépők között lesz a Rock Arénában mások mellett a Black Riders, a Dorothy Band, Ivan & The Parazol, Hollywood Rose, és Dévényi Tibor. A nagyszínpadon az Ossian, a Pataky Művek és az Edda csap a húrok közé.

Szombaton lesz a találkozó egyik csúcspontja, a felvonulás délben a parton.


Szerintem 
Az újságíró jegyzete

Különcök! Csak a feltűnést keresik, azért dübörögnek olyan eszeveszetten halálfejes bőrszerkóikban! – gondolja az átlagpolgár róluk. Ám egy csapásra megváltozik a véleményünk, ha beszédbe elegyedünk. Kiderül, mély érzésű, kedves, barátságos, szabad emberek ők. Akik szót tudnak érteni, megtalálják a hangot mindenkivel. A legfőbb titkuk, hogy szenvedélyesen szeretik a természetet és a szélsebes száguldást. És magabiztosak: kemény lóerőket képesek fegyelmezetten uralni két keréken, amint járgányukra huppannak. Egyszóval, szenvedélyesen szeretik az életet, a szabadságot, az ember legelemibb, legalapvetőbb értékeit. Tanulhatunk tőlük pozitív életérzést, jókedvet, alázatot a természet és a technika iránt. A hétköznapokon ők sem mások, mint mi, keményen dolgozó magunkfajták. Csak tudnak örülni az életnek, a nyárnak, a szabadságnak! Széles utat nekik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!