Hírek

2014.07.02. 12:14

Balatonakarattyai hármas gyilkosság - Két ember megölését ismerte el a vádlott

Veszprém - Augusztusra elnapolta a tárgyalást az akarattyai gyilkosság ügyében dr. Szakács Katalin tanácsvezető bíró szerdán a törvényszéken azzal, hogy a vádlott akkor nyilatkozik az utolsó szó jogán, és azt követően hirdet ítéletet.

Kovács Erika

A bíró iratismertetésében kiemelte többek között a helyszíni szemléről készült jegyzőkönyvet, rendőri-, illetve igazságügyi orvosszakértői jelentéseket.

Dr. Györe István ügyész perbeszédében rámutatott: elismerte a vádlott két ember megölését. A házban hagyott egy magatehetetlen, idős asszonyt, aki az ellátatlanság következtében később meghalt. Az ügyész vádbeszédében a tényállás alapján indítványozta a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést. Indoklásában többek között utalt arra, hogy a vádlott korábbi büntetéséből való szabadulása után nem sokkal később, visszaesőként, különös kegyetlenséggel követett el több gyilkosságot.

Dr. Szigeti István ügyvéd perbeszédében azt mondta, a vádlott nem felelős az idős asszony haláláért, mert őt megetette, majd felhívta a rendőrséget. Az ügyvéd kétségbe vonta az igazságügyi orvos szakértői véleményeket, tekintettel arra, hogy nem történt meg teljes körűen a vádlott tényleges orvosi vizsgálata. Kétséget kizáróan nem látta bizonyítottnak a vádlott beszámíthatóságát cselekménye elkövetésekor, ezért kérte felmentését.

ülönös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt férfi és ügyvédje (Fotó: Kovács Erika)

 

Viszontválaszában a vizsgálat kapcsán az ügyész rámutatott: többen végeztek a vádlottnál igazságügyi elmeorvosi vizsgálatot, megegyező eredménnyel, miszerint nincs semmiféle elmebetegsége. Tehát nem volt indoka annak, hogy elmemegfigyelő szakintézményben vizsgálják meg.

Mint ahogyan korábban már megírtuk: K.A.-t különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség. A vádlott 2012. április 2-án Balatonakarattyán feltehetően féltékenységből súlyosan bántalmazta majd megölte volt élettársát, és annak férfi ismerősét. Majd megetette a lakásban levő idős, mozgásképtelen, magát ellátni képtelen asszonyt, aki később meghalt. A vádlott egy hátrahagyott levélben azt írta, „nem akartam senkit megölni, de teljesen begőzöltem”. Azt elismerte, hogy megölte őket, de arra nem emlékszik, hogyan és miért történt. A helyszínről értéktárgyakat vitt magával. Szakértői vélemények szerint nem szenvedett olyan betegségben, ami érintette volna beszámíthatóságát, emlékezetét és korlátozta volna a cselekmény elkövetésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!