Hírek

2014.09.10. 11:12

Október végére befejeződik a kórház átépítése

A Csolnoky Ferenc Kórházban a vége felé közeledik a struktúraátalakítás. A legrégebbi, D jelű épületben a belgyógyászati osztályok a napokban részben visszaköltöztek a korábbi helyükre, részben a hét végén kerül erre sor.

Varga Domokos Péter

Erről a megyei kórház főigazgatója, dr. Rácz Jenő tájékoztatta lapunkat. Elmondta, az, hogy a belgyógyászat visszakerül a régi helyére, megnyitja a lehetőséget a központi intenzív osztály kiköltöztetésére, tehát rövidesen ott is elkezdhetik a felújítást. Körülbelül tíz nap múlva fejezik be a munkát a szülészeten, utána a szülőszobák is visszakerülnek a régi helyükre. Mindezek mellett most zajlanak a pótmunkák közbeszerzési eljárásai.

A főigazgató ezúttal is megerősítette lapunknak, az ötmilliárd forint összértékű struktúraátalakítás az ütemtervnek megfelelően halad, továbbra is úgy néz ki, tudják tartani az október 31-i befejezési határidőt. A kórház továbbra is folyamatosan működik, az átalakítás alatt ellátja feladatát, úgy, hogy az eddig is történt. A struktúraátalakítással párhuzamosan folyik a térségi onkológiai központ Veszprémbe, a megyei kórház udvarába kerülő részének előkészítése – számolt be a Naplóban Rácz Jenő. (A Farkasgyepűi egység már elkészült.)

Megtörtént az építészeti közbeszerzés értékelése, a négy érvényes pályázó mindegyike a rendelkezésre álló pénzkeret fölötti ajánlatot adott. Ezért a kórház többletforrásra jelentett be igényt, erről a napokban döntenek. Amennyiben megkapják a garanciát a hiányzó összegre, azonnal eredményt hirdethetnek, és elindulhat a kivitelezés. Ha nem sikerül többletforráshoz jutniuk, új, tartalomcsökkentéssel módosított közbeszerzést írnak ki. (A tartalomcsökkentés a belső, szakmai tartalmat nem érintheti, kizárólag a környezetre vonatkozhat.) Abban reménykednek viszont, hogy megkapják a hiányzó pénzt – hangsúlyozta a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!